Petržalská Luna sa zmenila na Lunapark

16.9.2012
0
Petržalská luna sa zmenila na lunapark - Lunapark1
Páčil sa vám článok?

Tentokrát sme sa nechali zlákať do pivárne na Holíčskej ulici. Tunajšia LUNA totiž prešla zásadnou prestavbou a prístavbou a zmenila sa na drevenú pevnosť LUNAPARK. A keďže tu aj varia, boli sme zvedaví ako tú chutí tam, kde sa pije najmä pivo.

Predstavovať piváreň na Holičskej ulici azda Petržalčanom netreba. Nachádza sa na prízemí objektu s predajňou potravín, športovým klubom a obchodom pri koridore bývalého (či budúceho) metra. Na časti priľahlého parkoviska bola pôvodne len letná terasa a pár stolov, teraz piváreň ukrytá za drevenou hradbou pevnosti z čias divokého západu. Nechýba strážna veža s postavou Indiána (?), všetko je postavené z poctivého dreva, sedí sa aj na poschodí - kapacita musí byť odhadom niekoľko stoviek hostí.

Drevený hrad ani vnútorný priestor Lunaprku sme nestihli dôkladne preskúmať, objavili sme však výčap, ktorý pôsobí aj vďaka originálnej, no trochu gýčovej výzdobe trochu ponuro. Na stenách sú výjavy zo stredoveku - rytieri, mnísi a čudné kreautúry. Nefajčiarska časť interiéru je trochu asketická - drevená stoly a stoličky, na stenách slogany z novembra 1989.

Časť vonkajšieho dreveného hradu je vyhradená deťom, nechýbajú hračky a trampolína.

Napriek tomu, že sem hostí lákajú na štyri druhy čapovaného piva, majú len tri - kvasinkové už nečapujú ani čapovať nebudú. Takže máte na výber z troch pív jednej značky - desiatky, dvanástky a tmavého.

Nás však zajímalo, ako tu varia. V jedálnom lístku dominujú jedlá k pivu, na grile a pizza. Z predjedál sme si dali hovädzí tatarák s topinkami (správne s hriankami) za 5,60 €/100 g. Doniesli nám ho okorenený no s čerstvým vajíčkom. Na náš vkus to kuchár prehnal s červenou paprikou.

Obe ponúkané polievky boli poctivé a veľmi chutné - hovädzia s pečeňovými haluškami (1,80 €) aj kapustnica s údeným mäsom a klobásou (2,30 €) s kyslou smotanou (0,20 €) a chlebom (0,20 €). Skutočne veľmi dobré polievky a poriadne sýte.

Z grilu sme si vybrali grilované rebrá s chrenom, horčicou, kyslou oblohou a chlebom (6,80 €). Neboli síce v celku ako na reklamnom plagáte na strážnej veži, mäsa na nich však bolo požehnane. Spôsob servírovania sa ná však zdal trochu nešťastný - na alobale v nestabilnej drevenej mise, ktorá sa točila či preklápala. Úplne by stačilo, keby ich doniesli na hlinenom tanieri ako ostatné jedlá.

Výhrady sme nemali ani ku grilovaným vykosteným kuracím stehnám (5,90 €), steakové hranolky však boli presolené. Keďže časť dreveného hradu má pripomínať rybársku chatrč s rybárskymi sieťami a maketami rýb, rozhodli sme sa ochutnať aj ryby. Na naše sklamanie bola ponuka skôr tradičná - pstruh, losos, pangasius, v letnej ponuke sme však objavili pečeného heika (6,80 €). Bol vynikajúci, akurát sme nepochopili prečo ho kuchár obložil kusiskami bylinkového masla - menej býva viac.

V ponuke majú aj steaky, rezne (vrátane nešťastného Gordon Blue!), ale aj huspeninu, utopencov a tlačenku.

Celkovo sa petržalský Lunapark zaradil k tým lepším pivárňam, kde vedia dokonca aj celkom dobre navariť.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?