Naša hospoda má fakt domácu kuchyňu

22.4.2012
0
Naša hospoda má fakt domácu kuchyňu - Nasa hospoda1 Naša hospoda má fakt domácu kuchyňu - Nasa hospoda1
Páčil sa vám článok?

V priemyselnom areáli na Galvaniho ulici sme objavili novú reštauráciu, ktorá vznikla z obyčajného bufetu. Volá sa NAŠA HOSPODA a stavila na tradičnú českú a slovenskú kuchyňu. Je to trochu odruky, takže pokiaľ nie ste z Trnávky, musíte sem prísť autom. Pred reštauráciou je však dostatok parkovacích miest, aj my sme preto zvolili individuálnu automobilovú dopravu.

Naša hospoda je na Galvaniho neďaleko križovatky s Rožňavskou ulicou. Pred reštauráciou je letná terasa, ktorá však v uplynulých upršaných dňoch ešte nefungovala. Interiér nás trochu prekvapil strohým moderným štýlom. Nie je to totiž žiadna tradičná česká hospoda - aj keď rozhodujúci nie je interiér, ale kuchyňa.

Interiér reštaurácie je členený na dve krídla - uprostred je bar, za ním sú toalety. Napriek tomu, že čierne stoly a svetlé čalúnené stoličky s vysokými opierkami vyvolávajú trochu nóbl dojem, na obede tu stretnete aj robotníkov v montérkach a bagandžiach. Kapacita je 80 miest a plno tu býva najmä cez obed, po večeroch a cez víkendy tu je pustejšie. Pri dverách je otvorená knižnica so slovenskými a českými knihami, za ňou malý detský kútik.

Letmý pohľad do jedálneho lístka nás presvedčil, že Naša hospoda stavila na overené jedlá slovenskej a českej kuchyne. Niektoré sú však vylepšené a trochu prispôsobené. Otvorené majú už od 8.00 h, takže sa tu dá aj naraňajkovať. Spišské párky s horčicou a chlebom (1,30 €), praženica s cibuľkou z troch vajec s chlebom (1,70 €) či knedľa s vajcom (1,90 €) sú klasika, navyše za veľmi priaznivú cenu. Mimochodom, ceny v Našej hospode sú všetky akési nebratislavské.

Predjedlá a malé jedlá sme vynechali a ochutnali sme obe polievky, ktoré majú v ponuke - hydinový vývar s mäsom, rezancami a zeleninou (1,10 €) a kapustnicu Hospoda (1,50 €). Bez preháňania, také dobré a poctivé polievky sme v bratislavských reštauráciách dlho nejedli. Pokojne by sa sem mohli prísť čo-to podučiť aj kuchári z centra mesta. Vývar nemal chybu, bol dostatočne silný, kapustnica bola tiež excelentná - nechýbali v nej huby, údené mäso ani klobáska. Keďže bola poriadne hustá, pre menších jedákov by mohla byť pokojne hlavným chodom. Navyše za cenu, za ktorú v Bratislave obvykle dostanete kávu - v Našej hospode cappucino či veľkú plzeň.

Hlavné jedlá majú z bravčového, hovädzieho, z hydiny, bezmäsité, múčne a šaláty. Najviac tu vraj ide moravský vrabec (4,80 €), my sme si však dali hospodskú krkovičku s kapustnými haluškami (5,10 €), hovädzí guláš Naša Hospoda s domácou parenou knedľou (5,50 €) a syr plnený restovanými hubami vyprážaný v cestíčku s pečenými zemiakmi (4,80 €). Krkovička bola veľmi dobrá, guláš bol vynikajúci, vyprážaný plnený syr však bol navyše veľmi originálny. Z dennej ponuky sme si dali aj pečené rebrá (4,80 €), ktoré tu vraj robia podľa špeciálnej receptúry a boli fakt špeciálne dobré. Jedny z najlepších v meste.

Naša hospoda na Galvaniho ulici nás veľmi milo prekvapila. Je dôkazom, že dobrá reštaurácia môže vzniknúť aj na periférii mesta. Ocenili sme, že česko-slovenská tu nie je len kuchyňa, ale aj personál. Fakt sme sa tu cítili veľmi príjemne. A dobre sme aj najedli a navyše veľmi lacno! Vyskúšajte.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?