Reštaurácia Retro so soľou vôbec nešetrí

14.10.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na Nevädzovej ulici v novom nákupno-obytnom komplexe Retro nechýbajú ani gastronomické zariadenia. Je tu samoobslužná reštaurácia, kaviareň aj pub. Vo všetkých sa dá najesť, skutočnou reštauráciou je len jedna - Restaurant RETRO. Nachádza sa na prvom poschodí nákupného centra a prekvapila nás svojou veľkosťou a variabilitou.

Rovnako ako celý komplex, ani reštaurácia nie je retrom, resp. návratom k niečomu, čo tu bolo. Ako je stavba Retra modernou architektúrou, tak je aj rovnomenná reštaurácia modernou reštauráciou bez náznaku návratu kamkoľvek.

Interiér je originálny - ladený v hnedo-zelenej kombinácii dreva a lešteného kameňa. Po pravej strane je barový pult s tmavohnedým dreveným obkladom, stena za barom je obložená zeleným lešteným kameňom. Po ľavej strane je kaviarenská časť, za drevenou priečkou s akváriom je jedálenská časť. Pozdĺž reštaurácie je za presklenou stenou fajčiarska časť. Uprostred jedálenskej časti je oranžové klubové sedenie, priestor je podľa potreby veľmi dobre deliteľný.

Restaurant Retro ponúka 6 predjedál, tri polievky, 15 hlavných jedál, 7 cestovín, 3 rizotá a 16 druhov pizze. Snažili sme sa ochutnať z každého rožka troška. Kurací vývar s domácimi rezancami a zeleninou (2,50 €) bol prislaný, bol síce pomerne silný, ale mäsa v ňom veľa nebolo. Prislaná bola aj Tirolská hríbová polievka (2,70 €), ktorá by inak bola celkom dobrá. Je záhadou, prečo mnohí bratislavskí kuchári nešetria soľou. Veď je nad zlato a navyše je na každom stole, takže každý si môže prisoliť podľa chuti.

Z hlavných jedál nám čašník odporučil Grilované kuracie prsia obalené v anglickej slanine podávané s baby mrkvou (8,30 €). K tomu sme si dali varené zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou (1,50 €). Namiesto anglickej slaniny boli kuracie prsia v tenulinkom plátku prerastenej slaniny pripomínajúce skôr prosciuto crudo. Mäso bolo servírované na akejsi hnedej omáčke, ktorú tu používajú zrejme univerzálne k viacerým jedlám. Mali sme ju totiž aj pod Retro ražničím z kuracích pŕs, bravčovej panenky, slaniny, choriza a papriky, (6,90 €). Dali sme si to bez prílohy a dva kusy ražniči sa na tanieri strácali - boli primalé.

Spagetti Aglio Olio (5,60 €) boli plné cesnaku a chilli, ale zo záhadných dôvodov nebolo cítiť cesnak ani pikantnosť. Hranaté špagety boli aldente.

Ochutnali sme aj pizzu - quatro stagioni (7,00 €) však nebolo o štyroch ročných obdobiach a štyroch chutiach - mozzarela, chorizo, špenát a šampiňóny boli rovnomerne rozložené na celom paradajkovom základe. Nie sme si istí, či to bolo tým chorizom, ale aj pizza bola prislaná.

Obsluha bola veľmi pozorná, jedlo sme mali na stole pomerne rýchlo, nebyť tých presolených jedál, boli by sme z Retra odchádzali spokojnejší. Ceny tu sú na Bratislavu priemerné, porcie sú však trochu malé.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?