V La Verande nám jedlo dosť presolili
Do rodiny reštaurácií komplexu Eurovea pribudla ďalšia - Restaurant LA VERANDA. Ponúka kuchyňu Rakúsko-Uhorska, teda slovenskú, českú, maďarskú, rakúsku, severotaliansku a krajín bývalej Juhoslávie. Nachádza sa v časti zo strany Mosta Apollo v susedstve talianskej Al Faro a McDonald´s.
Interiér reštaurácie je zariadený jednoducho - žlto-oranžové steny, na strope imitácia drevených trámov s mosadznými závesnými lampami, na stenách malé čiernobiele fotografie. Väčšia časť reštaurácie však už teraz je na nábrežnej promenáde, veľká presklená terasa má vyrásť aj pred samotnou reštauráciou - aj preto La Veranda.
Kým dlhé roky domáca prešporská či rakúsko-uhorská kuchyňa v Bratislave absentovali, v poslednom čase sa ich vyrojilo hneď niekoľko. La Veranda má v ponuke polievky, hlavné jedlá z kuracieho, hovädzieho, bravčového mäsa, ryby, cestoviny & rizoto, šaláty, jedlá z grilu a potom špeciality, na ktoré nie je doma čas, ako sú sviečková, kôprovka a perkelt, ako Staré, dobré a chutné jedlá zase ponúkajú prešporské halušky s vajcom, bryndzové halušky a šunkofleky, nechýba ani detské menu. Ponuka je pestrá, nie však zbytočne bohatá.
Z polievok sme ochutnali Hovädziu s pečeňovým knedlíkom (2,80 €) a dennú polievku, ktorá bola v čase našej návštevy fazuľová s klobásou (1,80 €). Hovädzia nebola s knedlíkom, ale s haluškami a bola dosť slaná, naopak fazuľová bola vynikajúca, ale len pre silné povahy - množstvo fazule, klobásy a cesnaku.
Z hlavných jedál sme boli zvedaví na Sviečkovú na smotane so žemľovou knedľou (7,70 €), presnejšie hovädzie zadné na smotane na spôsob sviečkovej. Knedľa aj omáčka boli vynikajúce, mäsové rezy boli trochu tenké a oschnuté.
Najdrahším jedlo v ponuke je Fiaker guláš s pečivom, ktorý tu ponúkajú ako minútkový gulášik výraznej chuti s volským okom a opečeným viedenským párkom (16,50 €). Keďže je drahší ako viedenský teľací rezeň či steak z roštenky, zaujímalo nás v čom je výnimočný. Na naše prekvapenie ho robia z pravej sviečkovice! Bol chutný, ale opäť prislaný. Rovnakú výhradu sme mali aj voči Lososovému steaku s feniklovým pyré (16,00 €). Navyše to nebolo pyré, ale skôr omáčka.
Veľmi dobré boli grilované bravčové rebrá s bohatým výberom sterilizovanej zeleniny, horčicou, chrenom a ajvarom (7,50 €). Jednak boli čerstvo ugrilované, a jednak obloha bola skutočne bohatá.
Z dezertov sme si dali ľudový dezert, ktorý si našiel cestu až na cisársky dvor - Cisársky trhanec s kúskami broskyne (4,60 €). Porcia to bola hodná hlavného jedla, nie sladkého záveru za obedom či večerou. Veľmi dobré.
Z La Veranda sme odchádzali celkom spokojní, nebyť presolených jedál, naše hodnotenie by bolo určite lepšie.
Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.