Reštaurácia Danubia ponúka všehochuť

24.6.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na Dunajskej ulici pribudla ďalšia reštaurácia. V parteri domu číslo 54 je DANUBIA Cafe & Restaurant. Cez obed tu majú nával, popoludní a večer zväčša prázdno.

Reštaurácia síce nemá vývesný štít, zato na skle výkladu je výrazne napísané, že ide o fajčiarsku kaviareň. Navštívili sme ju dvakrát, ale ani raz sa tu nefajčilo - raz to bolo v čase obeda, keď sa nefajčí, druhý raz popoludní, sme tu boli sami.

V prednej časti sú stoly s pokrčenými obrusmi, v zadnej je barový pult a stoly bez obrusov. Po pravej strane vedú strmé schody na poschodie, kde sú okrem kuchyne ďalšie stoly. K dispozícii je aj letná terasa v zadnej časti.

Obedové menu majú v troch cenových skupinách: 4,20 / 3,90 / 3,60 €. My sme si však vyberali z jedálneho lístka. Okrem predjedál a polievok majú jedlá z hydiny, bravčového a hovädzieho mäsa, ryby (hake, pstruh, pangasius, losos), bezmäsité jedlá (prevažne vyprážané a špagety) a šaláty.

Z polievok sme si dali Slepačí vývar s mäsom a rezancami (2,20 €), Francúzsku cibuľačku (2,20 €) a Cesnakovú sedliacku (1,80 €). Kým vývar bol v pohode, cibuľačka si prívlastok francúzska nezaslúžila. Jednak cibuľa nebola karamelizovaná, jednak jej bolo málo a pripomínala skôr cibuľový vývar. O tom, že pravá francúzska cibuľačka sa má robiť z hovädzieho vývaru a je zapečená syrom gruyer ani nehovoriac. Táto bola s plávajúcim toastom s plátkom akéhosi syra. Cesnaková bola podľa očakávania - vývar, cesnak, krutóny, strúhaný syr. Pri troche fantázie mohol kuchár pridať bylinky, zvykne sa aj pokrájaný zemiak.

V ponuke hlavných jedál sme objavili všehochuť - vrátane kuracieho na čínsky spôsob a bravčového rezňa na grécky spôsob. Ochutnali sme Kuracie plnené pečienkou (6,80 €) s varenými zemiakmi (1,80 €), Vinársku pochuťku (6,20 €) a Bravčový rezeň na grécky spôsob (6,60 €) s opekanými zemiakmi (1,80 €). Prvou výhradou bolo, že v jedálnom lístku nie je uvedené zloženie jedál a čašníčka nám nevedela z hlavy povedať, čo je čo. A tak sa išla spýtať do kuchyne, aby nám napríklad zvestovala, že vinárska pochúťka je bravčové soté v zemiakovej placke. Na naše prekvapenie sme však dostali soté bez placky. Vraj také jej dal kuchár. Tak sme ju požiadali, aby sa ho išla spýtať, či to je v poriadku. Vraj áno, je to vraj jej chyba, soté má byť bez placky. Škoda, lebo soté bolo fakt dobré.

V kuracích prsiach sme dostali pečeň (nie pečienku), bolo to síce originálne, ale nijako výnimočné. Sklamaním nielen pre Gréka by bol rezeň na grécky spôsob. Išlo vlastne o rezeň obalený vo vegete, podusený s paprikou, cibuľou a čiernymi olivami. Dosť slabé.

Neplatí celkom ani slogan z jedálneho lístka: Jedlo pre jedného vystačí pre dvoch, jedlo pre dvoch vystačí pre troch! Neodchádzali sme vôbec prejedení a už vôbec nie spokojní. Škoda.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?