Račianska frankovka modrá bodovala v Cannes

11.5.2011
0
Račianska frankovka modrá bodovala v cannes - Frankovka1
Páčil sa vám článok?

Frankovka modrá 2009 z radu Chateau Palugyay z produkcie spoločnosti Villa Vino Rača získala striebornú medailu na svetovej súťaži–Le Mondial du Rosé vo francúzskom Cannes, ktorá sa konala v uplynulých dňoch. Súťaž už tradične zorganizovala Únia francúzskych enológov (UIOE).

V tomto roku bojovalo o prvenstvo 917 vín z 26 štátov. Domáce Francúzsko prezentovalo najviac vzoriek, nezaostávali však ani Španielsko, Taliansko, Portugalsko, Maďarsko, Česká republika a ďalšie krajiny.

Osem komisií prísne hodnotilo vína - limit pre striebornú medailu bol nad 82 bodov, pre zlatú nad 85 bodov.

"Máme radosť, že naše víno oslovilo tak širokú a renomovanú vinársku spoločnosť. Táto súťaž sa teší patronátu Medzinárodnej organizácie pre vinič a víno (OIV) a UIOE a je súčasťou grand slamu VinoFed," povedal pre TASR predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Villa Vino Rača Ján Krampl.

Ďalším úspechom, ktorý v ostatných dňoch zaznamenala frankovka, sú aj zlaté medaily pre Tereziánsku Frankovku 2007, Frankovku modrú neskorý zber 2008 a Frankovku modrú výber z hrozna 2009 Chateau Palugyay i strieborná pre Frankovku modrú 2009 ľadové víno na VI. Medzinárodnom festivale Frankovky modrej a ružových vín 2011, ktorá sa konala v uplynulých dňoch v bratislavskej Rači.

TASR informovala spoločnosť Villa Vino Rača.

(TASR)

Páčil sa vám článok?