Bridge chce zrejme vyhovieť všetkým

1.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Reštaurácia Apollo v budove Apollo Klubu na Súkenníckej ulici je už minulosťou, nedávno ju nahradila celkom nová reštaurácia - Bar Restaurant BRIDGE. Boli sme pochopiteľne zvedaví, ako tu varia.

Reštaurácia Bridge sa nachádza na prízemí Apollo Klubu, vonku má slnečnú terasu s detským ihriskom. Prvé jarné lúče preto zákonite vytiahli návštevníkov na masívne drevené lavice, ktoré by sa však hodili skôr do horského zrubu ako do exteriéru tejto reštaurácie.

Opísať interiér nie je jednoduché, pretože je dosť rôznorodý. Je delený na viacero častí - pri vchode je bar z dreva, po pravej strane je kaviarenská či barová časť, jedálenská časť je vzadu a v presklenom priestore smerom do ulice. Jedálenská časť je od barovej oddelená priečkou, v ktorej sú vstavané akváriá nasvietené do modra. Barová časť je v hnedo-fialovej kombinácii, jedálenská vo fialovo-béžovej. V barovej časti sú na stenách televízne obrazovky, obrovské zrkadlo a umelecká fotografia neďalekého Mosta Apollo a Starého mosta.

Pri pohľade do jedálneho lístka nám bolo okamžite jasné, že reštaurácia Bridge chce uspokojiť všetky chute zákazníkov. Inak si totiž nemožno vysvetliť to množstvo jedál, ktoré tunajšia kuchyňa ponúka. Len polievok sme narátali deväť!

Okrem predjedál a polievok Bridge ponúka jedlá z hydiny, hovädzieho a bravčového mäsa, cestoviny a bezmäsité jedlá, jedlá z rýb, šaláty a pizzu. S výnimkou ázijských špecialít z každého trochu. Polievky sme si dali tri - Domácu slepačiu polievku s mäsom a rezancami (1,60 €), Paradajkovú s parmezánom a bazalkou (1,70 €) a Domácu fazuľovú s údeným mäsom a klobásou (1,99 €). Slepačia bola len s rezancami a mrkvou, deklarované mäso chýbalo. Paradajková bola z pretlaku, parmezánu do takej bola aj škoda, bazalku tam radšej ani nedali. Zato na povrchu plávali akési červené kvapôčky korenia alebo čohosi pikantného. Fazuľová obsahovala deklarované ingrediencie, prívlastok domáca si však podobne ako slepačia nezaslúžila.

Z hlavných jedál sme si dali Hovädzie soté á la Apollo (sviečková najemno nakrájaná na kuriatkach a smotane) (10,99 €) s varenými zemiakmi (1,20 €), Grilovanú bravčovú panenku zabalenú v oravskej slaninke (6,50 €) s Restovanými zemiakmi na cibuľke - rosty (1,75 €), Špagety Aglio olio s cesnakom, na jemno nakrájanými feferónkami, olivovým olejom a parmezán (4,90 €) a pizzu BRIDGEs so smotanou, bryndzou, slaninou a cibuľou (4,90 €).

Soté bolo v poriadku, aj panenka, akurát zemiaky na cibuľke (rosty) sme si nepredstavovali ako zemiakové štvrťky - rösti majú byť totiž nahrubo nastrúhané varené zemiaky. Špagety boli akési suché, olivového oleja mohlo byť trochu viac. Talian by zaplakal. Najväčším sklamaním bola pre nás pizza Bridges, ktorej by možno lepšie pasoval názov Koliba či Salaš. Smotanu sme neidentifikovali, bryndze bolo tak málo, že miestami presvitalo cesto. Tento spôsob prípravy pizze sa nám zdá dosť nešťastný.

Celkovo nás reštaurácia Bridge svojou kuchyňou nenadchla. Ako hovoria skúsení kuchári, veľmi široká ponuka jedál svedčí nielen o snahe vyhovieť všetkým, ale aj o tom, že tu sa nevarí z čerstvých surovín. Menej totiž býva viac.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?