V reštaurácii Club stavili na klasiku

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Restaurant CLUB na Lazaretskej ulici funguje už trinásť rokov, je to teda zabehaný podnik, ktorý tu bol dávno predtým, než sa objavili dnešné „vychytené“ reštaurácie.

Vchod do reštaurácie nepôsobí nijako honosne, skôr nenápadne, čo platí aj o jej prízemnej časti majúcej viac-menej kaviarenský charakter (stoly sú však dostatočne veľké na to, aby sa tu dalo pohodlne obedovať). V suteréne sa však skrýva príjemné prekvapenie v podobe oveľa väčších a aj podstatne veľkorysejšie zariadených vzájomne oddelených priestorov. Celková kapacita reštaurácie je 140 miest. Miestnosti pôsobia dojmom, akoby sa v nich o chvíľu mala začať nejaká významná slávnosť alebo banket - na stoloch nechýba vkusné prestieranie. Nábytok je pohodlný, interiér je zariadený útulne, pričom tento dojem posilňuje hojné použitie dreva a iných prírodných materiálov.

Jedálny lístok ponúka okrem pestrého výberu nápojov a vín širokú škálu kulinárskych špecialít domácej a zahraničnej kuchyne, nájsť v ňom možno tradičné domáce jedlá, ako je napríklad sviečková na smotane s brusnicami a s knedľou či maďarský guláš, pestrý výber jedál z kuracieho mäsa, špeciality, jedlá z kačacích pŕs, hovädzie steaky, pokrmy z bravčovej panenky, ryby (pstruh, zubáč, tuniak, losos), veľké i malé šaláty, cestoviny i dezerty. Trochu mätúca je ponuka polievok - v jedálnom lístku sme ich narátali pätnásť druhov, ako sa však ukázalo, išlo o zoznam polievok, ktoré v reštaurácii mávajú, a nie ponúkajú. Napríklad pri našej návšteve ich mali päť. Vyskúšali sme Slepačí vývar (40 Sk), Šošovicovú polievku s klobásou (40 Sk), Fazuľovú na kyslo (40 Sk) a Brokolicovú polievku (40 Sk). Neboli ničim výnimočné, pripomínali však skôr desiatové polievky. Z teplých predjedál sme ochutnali Husaciu pečeň s cibuľkou na jablku (87 Sk), Zapekaný oštiepok so šunkou (87 Sk), Restované slimáky s bylinkovým maslom (87 Sk) a Grilovaný encián s brusnicovou omáčkou (87 Sk). Oštiepok bol na náš vkus nakrájaný príliš natenko a po zapečení bol tvrdý.

Z jedál „domácej kuchyne“ sme si zvolili Sviečkovú na smotane s brusnicami a knedľou (159 Sk), ktorá však kolegu z nášho hodnotiaceho tímu nijako nenadchla, keď konštatoval, že plátky mäsa boli nakrájané príliš natenko a ani chuťovo nebola nijako omračujúca. Chilli con carne (182 Sk) s ryžou (30 Sk) označil ďalší člen nášho tímu za „lepší priemer“, nebolo príliš pikantné, jeho inak dobrú chuť kazilo to, že v ňom bolo príliš málo šťavy. Okrem toho sme ochutnali Kuracie stehno Aroma, čo je grilované kuracie stehno s bylinkovou pastou (140 Sk), s americkými zemiakmi (40 Sk), a Hovädzí steak so šunkou a vajcom (199 Sk) a opekanými zemiakmi (30 Sk). Steak bol výborný, na jedlách nás zaujala aj zeleninová príloha (listy čerstvého šalátu, plátok mrkvy, paradajka, kúsky petržlenovej vňate). Väčšinou sa totiž v reštauráciách tejto cenovej kategórie možno štandardne stretnúť s nakladanou kukuricou, hráškom a strúhanou bielou alebo červenou kapustou. Bodku za naším testovaním urobil Zmrzlinový pohár z lesného ovocia (67 Sk), Banán v čokoláde (45 Sk) a Vanilkový zmrzlinový pohár s broskyňou a šľahačkou (67 Sk).

Nevedno, či to bolo spôsobené iba tým, že v čase našej návštevy bola reštaurácia prakticky prázdna, faktom však je, že personál nám venoval veľkú pozornosť, obsluha bola rýchla a presná, čašníčky sa nás nezabudli s príjemným úsmevom na tvári po každom chode opýtať, ako nám chutilo (to v bratislavských reštauráciách stále ešte nie je samozrejmosťou). O tom, že majiteľovi podniku zrejme záleží na tom, aby poskytoval kvalitné služby, svedčí skutočnosť, že pred odchodom nám dali na stôl anketové lístky s otázkami, ako sme boli spokojní a čo by sme navrhovali doplniť do jedálneho lístka (aj s uvedením konkrétnych možností).

Summa summarum, so službami reštaurá cie Club sme boli až na uvedené drobnosti v podstate spokojní. Ceny jedál sú vzhľadom na situovanie podniku v centre mesta veľmi prijateľné (najmä v porovnaní s mnohými novými reštauráciami v pešej zóne). Z ponuky jedál sme mali dojem, že je orientovaná skôr na návštevníkov s konzervatívnejšími chuťami, čo však nemusí byť na škodu. Náš výsledný dojem bol napokon lepší, než sme pred návštevou tejto reštaurácie očakávali.

Páčil sa vám článok?