Interiér na jednotku, kuchyňa je pozadu

6.10.2006
0
Páčil sa vám článok?

V areáli administratívneho centra Diplomat na Palisádach, v ktorom má sídlo niekoľko veľvyslanectiev a európskych inštitúcií, sídli podnik, do ktorého sa dá dostať cez vstup zo Šulekovej ulice - Restaurant Cafe Bar PIERROT.

Hneď na začiatku sme zaregistrovali jedno mínus, za ktoré však môže projektant budovy a celého areálu (ide o novostavbu), ktorý akosi pozabudol, že existuje aj výraz bezbariérový prístup: z dvora vedie dovnútra podniku niekoľko schodov, a tak sa doň imobilní ľudia či rodičia s deťmi v kočíkoch len tak ľahko nedostanú.

Zaznamenali sme aj plusy - moderný interiér je dôsledne rozdelený na fajčiarsku a nefajčiarsku časť a nešetrilo sa v ňom kvalitnými materiálmi. Podlaha je drevená, podobne ako žalúzie na rozmerných oknách, usadiť sa možno na kreslách potiahnutých svetlou kožou, priestory sú plne klimatizované. Pierrot je jednou z mála reštaurácií v Bratislave, kde sa súčasne podáva raňajkové aj denné menu, okrem toho je tu solídna ponuka svetových vín a cigár.

Raňajkové menu sme nevyskúšali, zamerali sme sa na jedálny lístok, ktorý je pomerne pestrý, obsahuje jedlá z hydiny, hovädzieho, bravčového i teľacieho mäsa, z diviny i z rýb. Z predjedál sme si vybrali Zapekaný baklažán (70 Sk), Gratinované slimáky (120 Sk), Údeného lososa so smotanovo-chrenovou omáčkou (110 Sk) a Hubársku pochúťku (70 Sk). Zo štyroch druhov polievok sme počas dvoch návštev Pierrota ochutnali všetky – Hovädzí vývar s mäsovými guľkami a zeleninou (45 Sk), Špargľový krém (45 Sk), Boršč (45 Sk) a Tarator (45 Sk), ničím nás osobitne neupútali. Zo zeleninových jedál nás zlákali Hráškové lusky na slanine (90 Sk).

Zjavnejšie nedostatky sa prejavili pri hlavných jedlách, kde nás okrem prílišného rozdielu teplôt medzi pokrmami a ich prílohami (zvolili sme si Varené zemiaky a Opekané zemiaky, zhodne po 45 Sk) v niektorých prípadoch zarazil spôsob ich úpravy. Napríklad Úhor podľa starého rybára (190 Sk) bol príliš mastný, čo ešte umocňovala zapečená slanina. Sklamaním boli aj Kačacie prsia Peking (260 Sk), pretože mäso bolo príliš suché. O čosi lepšie v našom hodnotení dopadol Kurací steak Pierrot (220 Sk), Rizoto Verde (60 Sk) a Špíz z (bravčovej) panenky s pikantnou omáčkou (210 Sk), aj keď v prípade posledného menovaného pokrmu nás upútalo až absurdne premrštené množstvo servírovanej omáčky, porovnateľné s porciou polievky.

Najlepšie pri našom testovaní obstál Hubársky steak (470 Sk) - kvalitne, dobre pripravený hovädzí steak podávaný s kuriatkami - a Teľacie kotlety s korením (390 Sk). Z múčnych jedál sme skúsili Lekvárové pirohy (80 Sk), z ponuky dezertov sme neodolali pokušeniu v podobe Viedenskej palacinky (80 Sk), ktorá naše očakávania nesklamala (až na prílišný rozdiel teploty jej povrchu a vnútra).

Okrem spomenutých chybičiek krásy vo výkone kuchára sme si všimli aj pozoruhodné prvky v počínaní čašníka. Za rýchlosť obsluhy sa zvykne chváliť, neplatí to však v prípade, keď sa hodnotí rýchlosť kladenia prinesených vecí na stôl, ktorý najmä v prípade podávania príborov nemal ďaleko k pohodeniu. Čašníci by mali viac myslieť aj na také drobnosti, ako je postoj pri prijímaní objednávky – ak čakajú na objednávku s rukami založenými vbok, nevyzerá to práve najvhodnejšie. Informácia, že divinu (napr. prepelicu) majú len v mrazenom stave a pred prípravou ju treba rozmraziť, nás doviedla k myšlienke, že ak nie je v reštaurácii zabezpečený stály prísun čerstvej diviny, je jej ponúkanie dosť samoúčelné.

A ešte čosi: myslíme si, že blízkosť administratívneho centra Diplomat, v ktorom sa pohybuje veľa cudzincov a V.I.P., sa azda mohla prejaviť v ponúkanom menu, ktoré by mohlo byť viac „medzinárodné“.

Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
O našej návšteve nebola reštaurácia informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?