Tradičná hodnota kamuflovaná modernou
Skrz-naskrz moderné a originálne vybavenie nového Café & baru CAMOUFLAGE, by mohlo odradiť zákazníka, ktorý vyhľadáva kaviarne pre tradičné hodnoty - kvalitu a relax. Na jeho škodu.
Kaviareň je v prízemí a na priedomí domu na Ventúrskej ulici, vedľa Academie Istropolitany. Okrem tradičného kaviarenského sortimentu ponúka aj ľahké jedlá ako šaláty, placky a dezerty.
Prvé prekvapenie zažijete pri usádzaní na terase. Na solídnej palube z masívneho dreva moderné stoličky, ale - dá sa na nich sedieť. Podobne ako v kresielkach pri sklenených stolíkoch vo vnútorných dvoch miestnostiach (jedna z nich je tv-kaviareň). Po rozhliadnutí zistíte, že majitelia vsadili vo všetkom na originalitu. Majú vlastné pôvodné slnečníky, ktoré na prvý pohľad odlišujú tento podnik od terás okolo zatienených firemnými slnečníkmi výrobcov alko i nealko nápojov z celého sveta. Vlastné zápalky i pero, ktorým podpisujete účet, vlastné riady, štvorcové a obdĺžnikové taniere, asymetrické misky, asymetrické tanieriky pod kávové šálky. Majú, čo je najvzácnejšie, vlastné receptúry na všetky podávané jedlá.
Zvláštnou kapitolou sú toalety. Už pri vchode sa človek zarazí pred sklenenými dverami vsadenými do sklenenej steny. Ak ich premôže, vstúpi rovno do vesmíru. Trblietky sľudy v čiernom mramore vytvárajú pocit iného priestoru. Uprostred vstupnej miestnosti čierne trojúmyvadlo, ktoré slúži dámam i pánom. Miestnosti bez zápachu, obdarené napriek spoločnej umyvárni mimoriadnou dávkou intimity, primeranej tomu, na čo slúžia.
Začali sme ako barbari na takmer prázdnej terase kávou. V barbarsky príjemnej veľkej šálke, jasné, že modernej, a predsa by sa nestratila v babičkinej kuchyni. Ani dedko by sa nerozčuľoval, keby ho obsluhovala tá istá čašníčka, čo nás. Usmievavá a ochotná. Minerálka a nealko primerane ochladené.
Z bohatej ponuky sme pri troch návštevách okoštovali Šalát Ceasar[BC] s rímskymi listami, grilovanými kúskami kurčaťa, chrumkavou slaninou, ančovičkovým dresingom a parmezánom (165 Sk), Ľadový šalát s tuniakom, vajcom natvrdo, rajčinami, uhorkou, cibuľou a jogurtovým dresingom (135 Sk), Ázijský šalát s kuracími špízmi, papájou, mangom, kapustou a zázvorovo-sezamovým dressingom (145 Sk), Špenátový šalát s polníčkom, marinovanou zeleninou, syrom Brie a cesnakovým pečivom (155 Sk), Rajčinový šalát s rukolou, mozzarellou, čerstvými figami, mandľami v sójovej omáčke, pesto dressing (145 Sk) a Šalát s grilovaným marinovaným lososom, s listami špenátu a mangoldu s horčicovo-medovým dresingom (155 Sk).
Z ôsmich druhov sendvičov trvalo umiestnených na jedálnom lístku poznáme ako chutí Panini s kuracím mäsom, sušenými paradajkami, bylinkami a listovým šalátom (145 Sk), „Nordic” sendvič s krevetami, vajcom natvrdo a kôprovým crčme fraîche (145 Sk), Tortilla wrap (placka) s morčacím mäsom, zeleninou a kari majonézou (145 Sk) a „Bookmaker” sendvič s prudko opečenou hovädzou sviečkovicou, chrenom a dijonskou horčicou (165 Sk). Galettes sú placky z pohánkovej múky - objednali sme si galette s grilovanou a marinovanou zeleninou s kyslou smotanou (125 Sk). Z dezertov nás oslovil Tanier s čerstvým ovocím sladeným mätovým créme fraîche (115 Sk).
Zhrnuté - ceny síce mierne vysoké, ale kvalita a obsluha primeraná.
Hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
O našej návšteve nebola reštaurácia informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.