Reštaurácia Giamo je najmä pre mäsožravcov

5.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

V obytnom komplexe Rozadol sme už dávnejšie objavili reštauráciu GIAMO Pizza&Pasta Steak House. Viackrát sme ju chceli navštíviť, vždy sme však mali smolu – nemali voľný stôl. Tak sme využili, že väčšina Bratislavčanov odcestovala na Všetkých svätých von z mesta a navštívil sme Giamo.

Reštaurácia má výklad do Trenčianskej ulice aj do vnútrobloku, odkiaľ je aj vchod. Interiér je zariadený moderne, hneď pri vchode je barový pult z červeného sklobetónu, uprostred je otvorená kuchyňa - nahliadnuť do nej však možno iba pri ceste na toaletu. Napriek tomu, že sa tu varí aj konzumuje prakticky v tom istom priestore, zákazník nie je vystavený vôňam a pachom kuchyne.

Giamo má pomerne jednoduchú ponuku jedál - dva druhy polievky a na viacero spôsobov kurací steak, hovädzí steak, bravčové medajlónky z panenky, hovädzí špíz, T-bone steak a tuniakový steak, cestoviny, rizoto, pizzu. Paradajková polievka so syrom (1,96 €) bola síce z drvených paradajok, bola však trochu redšia, ale dobre korenená. Škoda, že v nej bola strúhaná tehla eidamového typu - syr sa roztopil a podľa očakávania nalepil na lyžicu. Práve preto Taliani podávajú paradajkovú s parmezánom.

Ako hlavné jedlo sme si dali Kurací steak s dubákovou omáčkou (7,93 €) a opekanými zemiakmi (1,66 €). Podľa očakávania bol steak z polovice kuracích pŕs opečených v celku. Napriek tomu, že išlo o prsia, bol steak vynikajúco šťavnatý. Dubáková omáčka bola na prírodno a zbytočne zahusťovaná škrobom. Vynikajúci bol aj Hovädzí pfeffer steak (17,89 €) - prepečený presne podľa želania. Tatársky biftek (11,92 €) sme dostali na stôl už namiešaný, na náš vkus tam bolo priveľa horčice a dostali sme k nemu málo hrianok.

Neodolali sme špecialite podniku - Španielskym krevetám v olivovom oleji s cesnakom a petržlenom (16,56 €) a neoľutovali sme. Bolo to štvrťkila tepelne spracovaných obrovských kreviet a boli vynikajúce. Najmä na cesnaku kuchár vôbec nešetril.

Z ponuky štyroch cestovín (spaghetti, penne, tagliatelle, gnocchi) na osem spôsobov sme si dali Penne Olio Aglio (5,28 €). Správne síce má byť Aglio e Olio (cesnak a olej), boli však veľmi dobré. Ani tu kuchár cesnakom nešetril, akurát sušené paradajky v oleji sem podľa nášho názoru nepatrili.

Giamo ponúka aj pizzu na 24 spôsobov, medzi nimi aj Jablkovú pizzu. My sme si dali Pizzu Quattro Formaggi (6,94 €), na ktorej mali byť mozzarella, gorgonzola, feta, oštiepok. Žiaľ, ten sme nedokázali identifikovať. Inak bola pizza veľmi dobrá.

Na záver sme ešte podľahli sladkému pokušeniu, keď sme si dali tunajšie Tiramisu (3,29 €). Bolo o niečo krémovejšie ako býva obvykle, v žiadnom prípade to však nebolo na škodu.

Napriek tomu, že mesto bolo na dušičky poloprázdne, Giamo ani tentoraz nebolo prázdne. Nie je to síce žiadny gastronomický zázrak, ale skôr lepší bratislavský štandard. Kiežby takých bolo v tomto meste viac.

Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?