Thomas bolo jedno veľké sklamanie

8.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

V dome na rohu Tomášikovej ulice a Trnavskej cesty je už niekoľko rokov reštaurácia Pizza Restaurant THOMAS. Keďže sľubuje odhaliť tajomstvá chutí medzinárodnej i slovenskej kuchyne, boli sme zvedaví najmä na to, ako tu varia. Žiaľ, odchádzali sme veľmi sklamaní.

Reštaurácia sa nachádza v zadnej časti polyfunkčného domu - vstup je z bočnej uličky, ale aj z akejsi obchodnej galérie, ktorá je na prízemí objektu. Reštaurácia je fajčiarska s výnimkou obeda, keď tu podávajú denné menu za zvýhodnenú cenu. Nefajčiarom je vyčlenený jeden jedálenský stôl a niekoľko kaviarenských stolíkov v hale s obchodmi. Posedenie na “chodbe” však veľmi neláka.

Interiér je zariadený v štýle akéhosi novodobého saloonu s drevenými paravánmi medzi stolmi a vyvýšeným pódiom uprostred. Na zemi je dlažba a na oranžových stenách umelecké fotografie. V rohu vedľa kuchyne je priestor pre pizzaiola - pult a kamenná pec na pizzu.

V jedálnom lístku sme neobjavili žiadne tajomstvo medzinárodnej či slovenskej kuchyne. Všetko to sú jedlá, ktoré od začiatku deväťdesiatych rokov ponúka väčšina bratislavských reštaurácií. Navyše v kvalite, ktorá je hlboko pod priemerom gastronomických zariadení v meste.

Z polievok sme ochutnali všetky. Ponúkajú síce porcie 0,44 l, dali sme však prednosť menším - 0,33 l. A bolo to správne rozhodnutie, pretože dve z troch sme ani nedojedli. Jemný slepačí vývar s rezancami (1,33 €) videl sliepku asi len na obale bujónu. Išlo jednoznačne o instantný vývar s výraznou chuťou glutamanu sodného. Paradajkový krém so šľahačkou a so syrom (1,61 €) nebol vôbec krémový - bola to voda zmiešaná s paradajkovým pretlakom bez vône a chuti. Konzumovateľná bola len Domáca kapustnica (1,61 €), v ktorej bola skutočná kapusta. Naša predstava o domácej polievke je však podstatne iná.

Oveľa lepšie to nebolo ani s hlavnými jedlami. Rolka z kuracích pŕs plnená syrom, šunkou a pečená so slaninkou (5,80 €) bola síce navrchu do zlatista opečená, vo vnútri však bolo mäso surové. Keď sme na to upozornili čašníčku, spoločne s kuchárkou sa nás snažili presviedčať, že to je taká šunka. Napokon to však dopiekli a bolo po probléme. Chyba sa stane, prečo však z nás robili blbcov, ktorí nerozoznajú surové mäso od dusenej šunky?

Keď sme v jedálnom lístku pri kuracom Gordon Blue objavili v nemeckom preklade Cordon Bleu, domnievali sme sa, že Modrý Gordon je len preklep. Pri Plnenom vyprážanom bravčovom rezni Gordon blue (5,60 €) sme pochopili, že preklepom bolo to správne - Cordon Bleu. Dali sme si ho s restovanými zemiakmi s červenou cibuľou (1,30 €). Cibuľa nebola červená, ale spálená do čierna a zemiaky neboli restované, ale pečené s mletou paprikou. Tá okrem toho zdobila okraj každého taniera. Dokonca aj toho s Boloňskými špagetami (5,11 €), ktoré doslova plávali v oleji.

Svetlým okamihom bola pizza Quattro Formaggi, ktorú miestny pizzaiolo robil priamo pred našimi očami. Nebola to síce pravá talianska, ale v porovnaní s ostatnými jedlami bola vynikajúca.
Reštaurácia Thomas bola pre nás veľkým sklamaním. Takto sa nevarilo ani školských jedálňach pred dvadsiatimi rokmi. Ak takto variť, to radšej nevariť.

Naše hodnotenie: 1 hviezdička
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?