Slabým miestom La Marine je personál

15.7.2010
0
Páčil sa vám článok?

Aj v júli sme zostali v novom obchodnom centre na ružinovskom nábreží. A aj tentoraz sme navštívili reštauráciu s francúzskou kuchyňou, lebo tá je podľa všetkého v kurze.

Kedysi stačila v meste jedna francúzska reštaurácia, len tento rok pribudli v Bratislave tri reštaurácie s francúzskou kuchyňou. Navštívili sme BRASSERIE LA MARINE v centre Eurovea.

Reštaurácia sa nachádza na nábrežnej promenáde. Interiér je zariadený v akomsi námorníckom štýle. Steny sú obložené kameňom a drevom, na strope je imitácia dreveného krovu, podlaha je drevená. Stoly a stoličky sú rovnako drevené, stoličky sú potiahnuté brúsenou kožou. Interiér je členený schodíkmi, ktoré lemuje kované zábradlie. Originálne sú aj svietidlá s kovanými tienidlami.

Horúce počasie vytiahlo tunajšie reštaurácie na promenádu - výnimkou nie je ani Brasserie La Marine. K letnému sedeniu pri vode pribudla v uplynulých dňoch drevená konštrukcia letného baru. Návštevníci si tu tak niekoľko dní pripadali ako na stavenisku, v týchto dňoch by to však malo byť už dokončené.

Ponuka jedál nie je zbytočne veľká, je však dostatočne pestrá. Dali sme si obe polievky - Tradičnú francúzsku cibuľovú polievku (4,90 €) a Rybaciu polievku s aioli toastom (6,50 €). Obe boli vynikajúce. „Cibuľačka“ bola ako sa patrí - tradičná francúzska. Veľmi dobré boli aj Slimáky Bourguignonne na domáci spôsob (4,90 €), ktoré sme si dali ako predjedlo. Ako predjedlo sme si dali aj tradičný koláč Quiche so slaninou (4,90 €). Zrejme bol upečený už skôr, jeho konzistencia dávala tušiť, že je prihrievaný.

Z ponuky rýb a darov mora sme si dali Grilovaného Red Snappera s thajskými nudlami (rezancami) a kokosovo-kari omáčkou (12,90 €), Fish & Chips z čerstvej tresky v tempure so sweet & chilli omáčkou (13,90 €) a Čerstvé slávky na šalotke s bielym vínom (9,90 €). So slovenčinou si pri zostavovaní jedálneho lístka starosti evidentne nerobili. Ruku na srdce, kto vie, že Red Snapper je po slovensky Chňapal červený? To, že noodles sú rezance by však mohol vedieť aj kuchár. Ubezpečili nás, že všetky ryby sú čerstvé a nič nenasvedčovalo tomu, že to tak nie je. Boli fakt dobré.

Z hlavných jedál sme ochutnali aj Kohúta na víne s tagliatelle (11,50 €), Jahňaciu kotletu s ratatouille a gratinovanými zemiakmi (17,50 €) aj Baby kuriatko na tymiánovej omáčke s lyonskými zemiakmi s hlivou (13,50 €). Prvé dve jedlá boli servírované na liatinovej panvici, ktorú tu však nemajú na varenie, ale len na parádu. Takáto hra je neúprimná, ale aj zbytočná. Kohút na víne bol marinovaný v červenom víne a bol vynikajúci. Akurát, že sme nedostali polovicu kohúta, ako nám čašník sľuboval, ale iba stehno s nohou. Cestoviny boli servírované samostatne a boli skoro studené. Kotleta nebola jedna, ale štyri a z baby kuriatka už bolo normálne kura.

La Marine sme navštívili trikrát. Vždy sme narazili na slabé miesto brasserie - personál. Čašníkov je tu síce ako maku, naraziť na dobrú obsluhu je však problém. Najskôr sme natrafili na čašníka, ktorý tu bol prvý deň - to, že zabudol doniesť kávu, mu prepáčime. Neospravedlniteľné je však, keď sa nás čašník pri platení spýtal, či nechceme účet zaokrúhliť (!). Pri tretej návšteve nám pre zmenu čašníčka nedoniesla hlavné jedlá, ale iba predjedlá. Ona to vraj pochopila inak...

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?