V Jégého aleji vyrástol taliansky topoľ

1.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na Jégého ulici vyrástol obytný dom a jeho súčasťou je aj nová reštaurácia Restaurant & Cafe PIOPPO. Po taliansky to znamená TOPOĽ, na celej ulici sme však žiaden nenašli. Iba ak nejaký topoľ padol práve pre výstavbu Jégeho aleje.

Reštaurácia je v parteri obytného domu s výkladmi do ulice. Pred obytným domom je parkovisko pre jeho obyvateľov, niekoľko miest je vyhradených aj pre návštevníkov reštaurácie. Parkujú tu autá prevažne s nebratislavskými evidenčnými číslami.

Reštaurácia Pioppo je nefajčiarska, v jednej časti má však presklený salónik pre fajčiarov. Návštevníkov reštaurácie však cigaretový dym neobťažuje. Interiér je ladený v kombinácii bielej a oranžovej, stoly sú tmavohnedé, kovové stoličky majú bledohnedé kožené sedáky. Na zemi je béžová dlažba, na stenách visia abstraktné maľby a televízna obrazovka. Na strope sú podhľadové svietidlá s pomerne vysokou svietivosťou. Prvý dojem z interiéru reštaurácie Pioppo nie je najlepší - pripomína skôr závodnú jedáleň, pričom tento dojem umocňuje aj zlá akustika.

Pioppo sa charakterizuje ako moderná reštaurácia so širokou ponukou jedál talianskej a slovenskej kuchyne. V jedálnom lístku sme okrem predjedál a polievok objavili aj cestoviny - penne, tagliatelle, spaghetti a gnocchi, šaláty, rizotá, jedlá z rýb, kuracieho mäsa, bravčové a hovädzieho, vyprážané jedlá, špeciality a dezerty. Z každého štyri druhy, celkovo teda dosť slušná ponuka. Okrem toho Pioppo ponúka 13 druhov pizze, v jedálnom lístku sú však skryté až za prílohami a dezertmi, takže sa pokojne môže stať, že zákazník ponuku pizze prehliadne.

Ochutnali sme tri polievky - Slepačí vývar (1,80 €), Paradajkovú so syrom (1,80 €) a Stredomorskú rybaciu polievku (2,10 €). Slepačia bola dochucovaná sušeným polievkovým korením a bola presolená, rozpačitý dojem sme mali aj z rybacej polievky - nenašli sme v nej žiadne stredomorské ryby, ale dva kúsky lososa a množstvo morských plodov. Vôbec sa to neponášalo na stredomorskú rybaciu polievku.

Z kuracích jedál sme si dali Vykostené kuracie stehno s cesnakovo-olivovou omáčkou (4,70 €) so Zemiakovou kašou (1,70 €) a zo špecialít Kurací špíz - kuracie stehno, kuracia pečeň, slanina, cibuľa, paprika - s cesnakovo-rozmarínovou omáčkou (5,50 €) s Pečenými zemiakmi s rozmarínom a cesnakom (1,50 €). V oboch prípadoch sme boli sklamaní tým, čo tu deklarujú ako omáčky - išlo o priehľadnú rôsolovitú hmotu, v jednom prípade s vykostenými čiernymi olivami, v druhom prípade s vetvičkami rozmarínu. Navyše špecialitu sme dostali na stôl vlažnú a kým sme sa dostali na koniec špízu, kúsky mäsa a cibule boli studené. Podobne vlažné bolo aj Zeleninové rizoto s kúskami cukety, cibule, papriky a paradajky (4,70 €), zelenina bola navyše málo tepelné upravená a tvrdá.

Z dezertov sme chceli ochutnať Domáci koláč (0,90 €), ktorý však nemali, a tak sme si dali Ravioly plnené tromi druhmi čokolády a limetovým mascarpone (3,90 €). Bolo to síce viac cesta ako čokolády, ale ako sladká bodka na záver to nebolo zlé.

V tejto časti Ružinova veľa reštaurácií nie je, Pioppo má teda príležitosť osloviť nielen obyvateľov Jégeho aleje, ale celej Jégeho ulice. S kuchyňou, ktorú sme mali možnosť pri opakovanej návšteve ochutnať, sa im to však zrejme nepodarí. Na to, že otvorili len nedávno, majú veru dosť čo zlepšovať. A predovšetkým by si mali ujasniť, či chcú mať taliansku alebo slovenskú kuchyňu. Lebo zatiaľ to nie je ani jedno.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?