Chillout nie je miestom na uvoľnenie

25.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Po takmer štyroch rokoch sme sa vrátili na Bajkalskú ulicu do Axton Residence. Namiesto pôvodnej reštaurácie Axton je tu totiž viac ako dva roky Restaurant & Bar CHILLOUT.

Už pri príchode do reštaurácie nás prekvapilo množstvo áut, ktoré tu parkujú na každom voľnom mieste príjazdovej cesty. Jedno auto dokonca parkovalo priamo pred vchodom do reštaurácie - na mieste určenom pre letnú terasu. Napriek tomu, že parkovacie miesta vyhradené pre reštauráciu boli obsadené, v Chilloute nebolo prakticky nikoho. Ak sem teda chcete prísť autom, berte prvé voľné miesto v okolí, nespoliehajte sa, že zaparkujete na miestach vyhradených pre reštauráciu.

Interiér sa prakticky nezmenil, vpravo je kaviarenská časť s výhľadom na chátrajúci Bajkal, po ľavej strane je bar, zadnú časť na vyvýšenom pódiu tvorí reštauračná časť. Vzadu je za sklenenými posuvnými dverami salónik, ktorý je podľa všetkého určený fajčiarom. Dym však preniká aj do nefajčiarskej časti. Interiér je zladený v červeno-sivej farebnej kombinácii. Zadná časť má okná na druhá stranu zástavby, sú však zatemnené a aj na pravé poludnie tu je pomerne málo svetla. Tlmené osvetlenie je vhodné skôr do baru ako do reštaurácie.

Atmosféru Chilloutu dotvára reprodukovaná hudba, ktorá bola podľa nás prihlučná. Skôr obťažovala, ako dávala príležitosť uvoľniť sa. Chillout totiž v preklade znamená uvoľnenie či relax, boli sme preto zvedaví, čo sa za tým skrýva.

Pri vstupe nás zaujala sklenená vitrína s obschnutými porciami obedového menu (3,95 € za polievku a hlavné jedlo). Už to dávalo tušiť, že hlavnú klientelu tvoria úradníci z okolia, pre ktorých je Chillout náhradou za závodnú jedáleň.

My sme však vyberali z jedálneho lístka a tak sme mali možnosť ochutnať všetky tri polievky - Paradajkovú s krutónmi a parmezánom (1,99 €), Rybaciu (1,99 €) a Slepačí vývar s rezancami, mäsom a zeleninou (1,49 €). Až na to, že paradajková s krutónmi nebola, ale doniesli nám ich na druhý deň k rybacej, boli všetky polievky chutné. Paradajková z pasírovaných rajčín a parmezán bol skutočný. Zelenina vo vývare síce bola mierne rozvarená, ale na úvod to v pohode.

Horšie sme dopadli, keď sme si chceli dať jednu zo špecialít. Teľací viedenský rezeň (8,93 €) je v Bratislave stále raritou a tak naša voľba padla práve na Wiener Schnitzel. Otázka, či si k nemu môže dať aj viedenský zemiakový šalát, vyvolala u čašníčky údiv. Môžeme si vraj dať Varené zemiaky na masle (1,49 €). Na náš údiv nám však doniesli zemiaky opekané. Keď sme na to upozornili, vzápätí sme dostali zemiaky varené. Boli však bez masla a chutili, ako by boli zo včerajška. Osobitnou kapitolou bol rezeň. Trojobal bol aspoň o dve čísla väčší, taký bol totiž nafúknutý, že pri krájaní sa automaticky oddeľovalo mäso od obalu. Dať tomuto rezňu prívlastok viedenský, považujeme za drzé.

Tragédiou boli aj cestoviny - Sicílske-pikantné farfalle (4,61 €). To nebola omáčka, to bola štipľavá červená šťava. Cestoviny podľa očakávania neboli domáce, to však nemôžeme „modernej reštaurácii inšpirovanej slovenskou a medzinárodnou kuchyňou“ vyčítať.

Situáciu zachraňovala Grilovaná kuracia rolka plnená špenátom a syrom (6,61 €), ktorú sme si dali pri druhej návšteve. Nebola síce ničím mimoriadna, ale nebola to však ani žiadna katastrofa.

V jedálnom lístku sú šaláty, jedlá z hydiny, rýb, hovädzieho, bravčového mäsa a cestoviny. Na záver sme za dezertmi objavili aj ponuku pizze. Chillout jednoducho ponúka skoro všetko. Možno by stačilo menej jedál a viac kvality. Pri takejto bohatej ponuke totiž nemôžu byť všetky suroviny čerstvé.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?