San Vincenzo, obyčajná slušná pizzeria

26.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na Ulici Svätého Vincenta v Ružinove sme objavili reštauráciu Pizza Restaurant SAN VINCENZO. Nachádza sa na prízemí novopostaveného komplexu, kde sú aj ďalšie služby.

Interiér nás ničím nezaujal, biele plastové dvere a okná pôsobia sterilne. Osviežením sú fotografie a reprodukcie obrazov starých maliarov na stenách, príliš moderne však pôsobí presklený bar, za ktorým trochu cudzo pôsobí originálna murovaná pec na pizzu. Prestreté stoly a jednoduché stoličky pôsobia trochu ako školská či závodná jedáleň. Najmä v čase obeda sa ňou reštaurácia aj stáva - väčšina návštevníkov si totiž dáva výlučne denné či obedné menu.

V ponuke má San Vincenzo šesť druhov polievok za jednotnú cenu 1,29 €, raz však nemali minestrone, inokedy šampiňónovú. Napokon sme na dvakrát ochutnali Cesnakovú krémovú so syrovými krutónmi, zeleninovú Minestrone a Paradajkovú polievku so syrom. Cesnaková bola poctivá - žiadny sušený cesnak, ako to robia na Grösslingovej ulici. Paradajková bola priemerná a pripomínala skôr polievku z školskej či závodnej jedálne, mimoriadne nás nenadchla ani minestrone.

San Vincenzo má neskutočne pestrú a bohatú ponuku hlavných jedál. Bezmäsité jedlá, cestoviny, pizza, ryby, rizotá, jedlá z bravčového, hovädzieho aj kuracieho mäsa. Príliš široká ponuka jedál je náročnejšiemu zákazníkovi vždy podozrivá. Buď platí iba na papieri, alebo nie všetky jedlá pripravujú z čerstvých surovín. Z cestovín sme ochutnali Penne alla cassa, teda s kuracím mäsom, paradajkovou omáčkou, pestom, cesnakom a parmezánom (4,28 €). Cestoviny boli uvarené akurát, dobrá bola aj omáčka.

Zo špecialít sme si dali Scalopinia con Crudo (9,63 €), čo sú na prírodno pripravené kuracie prsia, hovädzia sviečková, bravčová panenka so šunkou prosciutto crudo a omáčkou demiglase a Vincenzovo soté v zemiakovej placke (6,31 €), čo je soté z kuracích pŕs, hovädzej sviečkovej, cibule, paradajok a chilli v zemiakovej placke. Musíme priznať, že obe jedlá boli vynikajúce. Z pre nás neznámych dôvodov nám však čašník ponúkal k soté aj prílohu a pokojne by nám doniesol hoc aj ryžu. Čo na tom, že prílohou je fakticky zemiaková placka a kombinovať to ešte s ryžou by bolo barbarstvo.

Nemohli sme neochutnať niektorú z množstva pizze - naša voľba padla na Pizzu San Vincenzo (4,81 € ), ktorú tvoria paradajková zmes, syr, šunka, saláma, feferóny, paprika, cesnak a šampiňóny. Pizza by bola vynikajúca, keby nám ju neservírovali na studenom tanieri. Pizza z taniera nabrala vlhkosť a hoci bola čerstvo upečená v originálnej peci na drevo, vôbec nebola taliansky chrumkavá.

Dezert sme si u San Vincenza nedali, medovník podľa starej arménskej receptúry už jedol asi každý. Napriek tomu, že sme tu boli v čase obeda, ocenili sme pohotovosť obsluhy, v konkurencii denného menu sme aj špeciality dostali na stôl v primeranom čase.

Od San Vincenza nemožno očakávať žiadne prekvapenie. Je to taká obyčajná, ale slušná pizzeria s normálnymi cenami pre ľudí z okolia.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek 
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?