Towers prekvapí dobrou kuchyňou

12.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Tentoraz sme sa vybrali na Bajkalskú ulicu, kde vyrástli Tri veže. Napriek tomu, že väčšina bytov v tomto obytnom komplexe je stále prázdna, parter určený obchodom a službám je už obsadený a naplno funguje.

Na rohu Troch veží zo strany Športovej haly Pasienky sme objavili TOWERS RESTAURANT, kde sme boli zvedaví, ako sa varí na bývalej autobusovej stanici Bajkalská.

Keďže ide o novostavbu, nemali problém rozdeliť reštauráciu na dve časti - fajčiarsku kaviarensko-barovú od Bajkalskej a nefajčiarsku reštauračnú zo strany Pasienkov. Obe časti sú spojené chodbou s toaletami, vďaka čomu nefajčiarov neobťažuje dym cigariet. 

Interiér je farebnou kombináciou zelenej a hnedej - fajčiarska časť je síce koncipovaná skôr ako kaviareň s barom, milovníci nikotínu však aj tu môžu raňajkovať, obedovať či večerať. Kuchyňa je vzadu, kde bezprostredne susedí s reštauračnou časťou a zákazník má tak prehľad o príprave jedál. V zadnej časti je aj detský kútik a východ z reštaurácie, ktorý umožní nefajčiarovi vyhnúť sa dymu z Bajkalskej ulice.

Towers Restaurant ponúka cez deň najmä Steak & Salads, v noci zase Coctail Lounge. Vlastne celý koncept reštaurácie je postavený na Perfect Days & Perfect Nights, teda na dokonalých dňoch a nociach. Vyskúšali sme, ako chutí Towers Restaurant vo dne.

Z predjedál sme ochutnali Tenké plátky pečeného flank steaku s tatárskou omáčkou, chilli olejom, topinkou a cesnakom Santa Cruz (9,90 €), Pečené citróny s mozzarelou, ančovičkou a cherry rajčinami, podávané s čerstvým pečivom (4,90 €) a Grilovanú husaciu pečeň na jablkách s karamelovou omáčkou Foie gras (9,90 €) a tradičné arabské jedlo z cíceru a tahini Hummus (5,50 €). Predjedlá boli výborné, akurát sme akosi nepostrehli ančovičky. Inak kombinácia pečených citrónov s mozzarellou bola nielen originálna, ale aj chutná.

V ponuke polievok sú tri - Hovädzí vývar Angus s cestovinou a rajčinami (3,20 €), Krémová polievka z hrášku s kúskami rýb a čerstvou mätou Towers (2,90 €) a Denná polievka. Ochutnali sme prvé dve a boli sme veľmi spokojní. Najmä hovädzí vývar nás zaskočil množstvom vareného mäsa, cestovín a pokrájaných rajčín - polievka zasýti aj hladného.

Z ponuky hlavných jedál sme si dali Jahňacie kotlety na tymiáne a cesnaku s hummusom a cherry rajčinami (16,90 €) a Kačacie prsia Grand Marnier (13,90 €) s pagodou karamelizovaného pomaranča a jablka. Obe jedlá boli skutočne vynikajúce.

V ponuke sú aj hovädzie steaky, bravčové, ryby, 25 druhov denných a nočných šalátov, jedlá z hydiny, vegetariánske jedlá, rizotá, cestoviny a snacky ako hamburger, plnená tortilla, ciabatta či grilované kuracie krídelká. Z bohatej ponuky denných a nočných šalátov sme si dali Šalát Aberdeen Angus so šťavnatými kúskami hovädzej sviečkovej pripravenej na grile s cuketou, baklažánom, kuriatkami a cherry rajčinami podávané na ľadovom šaláte a prevoňané scotch whisky (13,90 €). Veľmi chutné.

Towers okrem jedál pre dospelákov ponúka aj detské jedlá - dali sme si Kurací rezeň s hranolkami (3,20 €) a chutil bez výhrad.

Musíme zdôrazniť, že na svoje si tu prídu aj milovníci miešaných nápojov - v ponuke sú coctaily mätové, jablkové, hruškové, citrónové, pomarančové, ananásové, s lesným ovocím, ale aj na želanie. Stoja od 4,50 do 6,00 €. 

Po opakovaných návštevách Towers sme odcházali vždy spokojní. S kuchyňou aj s obsluhou. Keďže Tri veže zatiaľ nie sú obývané, bude mať táto reštaurácia zrejme problém nájsť si stálych zákazníkov. Z autobusovej stanice je dnes síce len zastávka prímestských autobusov, tu však veľa hostí asi nenájde. Ako aj ceny naznačujú, Towers totiž nie je ľudová reštaurácia.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek 
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?