Do Rosso Nero sa chodí najmä na pizzu

29.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Po piatich mesiacoch sme opäť zavítali do obytného komplexu Koloseo na Tomášikovej ulici, aby sme tu navštívili ďalšiu reštauráciu - Caffe Pizza Pasta Grill ROSSO NERO. Reštaurácia sa nachádza na prízemí Kolosea zo strany Kuchajdy.

Podľa názvu sme boli pripravení na červeno-čierny interiér. Keďže červená a čierna by pôsobili ponuro, dopĺňa ich biela. Červené steny a stoly, čierne stoličky, biele obrusy a lavice. Takže skôr také Rosso Nero Bianco. Zladené, originálne, moderné, príjemné.

Z ponuky troch predjedál nás nezaujalo žiadne, z polievok sme ochutnali dve - paradajkovú polievku s čerstvým oreganom a parmezánom Le Verdure (2,20 €) a zeleninovú polievku s červeným vínom a s talianskymi cestovinami Minestrone (2,10 €). Ani jedna síce nesklamala, no ale ani nenadchla.

V ponuke hlavných jedál dominuje pizza, nechýba rizoto, cestoviny, šaláty. Steak ponúkajú z kuracích pŕs (6,60 €), z bravčovej panenky (9,90 €) a z hovädzej sviečkovice (13,20 €). Steak z lososa (9,80 €) pripravujú na 6 spôsobov. Originálna je ponuka špecialít zo syra - grilovaného camembertu na štyri spôsoby (4,70-5,70 €) a syrové fondue s chlebovými krutónmi pre 2 osoby (9,90 €).

Napokon sme ochutnali Grilovanú kuraciu kapsu plnenú mozzarellou, cesnakom a špenátovými listami (5,50 €). Jedlo sme si objednali bez prílohy, zato so Záhradným šalátom (ľadový šalát, paradajky, uhorky, paprika, olivový dressing s balsamicom - 3,90 €). Na naše prekvapenie sme studený šalát dostali na jednom tanieri s teplým hlavným jedlom. Po chvíli bol aj šalát teplý. Kuracia kapsa bola chutná, možno by to chcelo viac cesnaku - v jedle ho totiž nebolo cítiť.

Zo štyroch druhov cestovín (spagetti, penne, tagliatelle, tortellini) sme si dali Tagliatelle á la Picante (so šampiňónmi, feferónkami, talianskou salámou, kuracím mäsom a parmezánom - 5,30 €). Cestoviny boli trochu zlepené, omáčka však bola výborná - a riadne pikantná.

Ochutnali sme aj Pizzu Rosso Nero (620g / 7,30 €), ktorú tvorí paradajkový základ, mozzarella, čerstvé paradajky, parmezán, čierne olivy a kápia. Podľa vlastnej skúsenosti, ako aj podľa výberu ostatných návštevníkov Rosso Nero, práve pizza je silnou stránkou tejto reštaurácie.

Na záver sme neodolali dezertom vlastnej výroby. Taliansku špecialitu z vína a koňaku Zabaglione (2,50 €), ktorá je vraj iba pre odvážnych, nemali, a tak sme si dali makový koláč s horúcim vanilkovým krémom a brusnicovým džemom Papavero (2,90 €), a krehký tvarohový koláč s broskyňami a jahodovou polevou Dolce Vita (2,90 €). Oba dezerty boli chutné, určite by však boli chutnejšie, keby boli podávané teplé.

V čase obeda je v Rosso Nero nával - väčšina návštevníkov totiž uprednostňuje denné menu za 3,80 €. Napriek tomu, že v niektorých bratislavských reštauráciách majú v čase obeda prednosť „menúčka“ a v niektorých dokonca vtedy jedlá z jedálneho lístka nevaria, tunajšieho kuchára objednávka á la carte nezaskočila. Bez problémov zvládla obedný nápor aj pohotová obsluha.

Napriek tomu, že Rosso Nero má slušnú kuchyňu, certifikát Tipico Ristorante Italiano, ktorý udeľuje Asociácia talianskych reštaurácii na Slovensku, by zrejme nezískala. A nielen preto, že majiteľom nie je Talian. Je to teda talianska kuchyňa a predsa nie je talianska...

Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?