Bamboo je s cenami poriadne nízko

10.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Do stále viacpočetnej rodiny bratislavských sushi reštaurácií pribudla pred letom ďalšia. Volá sa BAMBOO SUSHI BAR a za svoje sídlo si vybrala presklenú budovu Relaxx centra na petržalskej Einsteinovej ulici.

Výber umiestnenia sa zdá celkom logický, sushi a centrum zdravého životného štýlu ide dohromady. Aj keď v porovnaní s centrom relaxu pôsobí Bamboo ako trpaslík. Reštaurácia je len jedna miestnosť, s rozlohou nie viac ako 30 štvorcových metrov, vrátane kuchyne. Hosť tak vidí kuchárom na prsty, a to doslova.

Zariadenie je veľmi jednoduché, stoličky z morskej trávy majú sedáky sýtozelenej farby, v rovnakej farbe je aj prestieranie na stoloch a kožená lavica lemujúca tri steny. Na strope sú trstinové rolety, z ktorých visia ratanové svietidlá. Miniatúrny priestor sushi baru osvetľujú rovnako dobre ako denné svetlo, ktoré si sem dokáže prekliesniť cestu z ulice cez veľké sklenené tabule výkladu náprotivnej kaviarne.

Na veľkosti nezáleží, hovorí klasik. V prípade Bamboo sushi baru ide o životaschopného trpaslíka. V prvom rade nás o tom presvedčila ponuka japonských špecialít, čo sa nám zdá na veľkosť tunajšej kuchyne ako nadľudský výkon, a v druhom rade ceny. Tie v sushi bare nastavili výrazne nižšie oproti cenám u zabehnutých bratislavských konkurentov. Po čase sa uvidí, či to nie je len na dobu určitú. Dovtedy sa však bratislavský milovník japonskej kuchyne môže tešiť, že po návšteve tejto petržalskej reštaurácie neodíde s poriadne prevetranou peňaženkou.

Na jedálnom lístku sú polievky, predjedlá, studené aj teplé hlavné jedlá, prílohy, dezerty a, samozrejme, sushi. Ako prvé sme ochutnali predjedlo Hotate Yaki - pečené mušle na masle a sójovej omáčke, podávané s harusame a Wakame riasami (8,50 €). Mušle boli veľké, biele, žiadne slávky, veľmi chutné.

Zo štyroch polievok si môžete vybrať štvrťlitrovú alebo väčšiu štvordecovú. My sme si dali malé. Misoshiru - tradičnú japonskú polievku zo sójových bôbov s Wakame, kúskami tofu a s hubami (2 €) a O Suimono - japonský lahodný rybací vývar s kúskami čerstvých rýb, Wacame a čerstvou cibuľkou (2,30 €). Rybací vývar bol vlažný, schladili ho kúsky studených rýb. Misoshiru bola teplejšia, chutná, ale priznávame, jedli sme aj lepšiu.

Zo šalátov sme si dali Wakame - z morských rias, sójových klíčkov a cherry paradajok, zaliaty japonským dressingom (5 €) a z teplých hlavných jedál Maguro Sukiyaki - pečený steak z tuniaka na sukiyaki omáčke podávaný s tempura zeleninou (7,80 €). Plátky tuniaka boli jemnučké a výborne ich dopĺňala omáčka zo sóje, cukru a saké.

Na záver si nechávame sushi, ktoré sme v Bamboo ochutnali. Z Nigiri (ryžový valček s plátkom ryby) to bolo Unagi - grilovaný sladkovodný úhor (2,30 €) a Tako - chobotnica (2,30 €). Z Maki (šesť plnených ryžových roliek zabalených v riase) sme si dali Teka - tuniak (4,50 €), Maanagatsuo - maslová ryba (4,50 €), Kani special - avokádo, uhorka, majonéza (2,80 €), Tamago - japonská omeleta (2,80 €), Shitake - pečené japonské huby na masle (2,80 €) a Oshinka - reďkovka (2,80 €). Z Maki special (neobaľované plnené ryžové rolky) padla voľba na 8 kúskov California Tobico Green - rolka plnená avokádom, japonskou majonézou, uhorkou a obalená v kaviári z lietajúcich rýb (6,90 €). Spomedzi plátkov čerstvých surových rýb Sashimi sme ochutnali Maguro - tuniaka (5,80 €) a Maanagatsuo - maslovú rybu (5,80 €). Napokon sme sa rozhodli vyskúšať Set Sushi mix pozostávajúci zo 6 kúskov Maki, 4 kusov Nigiri a 6 kusov Sashimi (15,50).

Bamboo sushi bar je príjemným spestrením bratislavskej gastronomickej scény. Dravosť a cenová politika, s ktorou na ňu vtrhol, môže poriadne zamiešať rebríčkom obľúbenosti bratislavských sushi reštaurácií.

Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?