La Fiamma zatiaľ nie je vôbec vášnivá

7.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

V administratívnom centre Apollo 2 na Prievozskej ulici sme objavili novú reštauráciu s ponukou talianskej kuchyne LA FIAMMA. Nachádza sa na prízemí žltého bloku B s výhľadom na átrium s fontánou, ktorá zatiaľ nefunguje.

Interiér reštaurácie je členený na fajčiarsku časť s barom a nefajčiarsku časť. Nie sú oddelené stavebne a ako býva v Bratislave zvykom, do nefajčiarskej treba sa dá dostať len cez fajčiarsku časť.

Dlažba antracitovej farby, hnedé tapety s kvetinovým vzorom na stenách a kožené kreslá a stoličky vínovočervenej farby značne stmavujú interiér reštaurácie, ktorý je z dvoch strán presklený. V kontraste sú len biele stropy a obrusy.

La Fiamma znamená v taliančine „vášeň“ a tak sme boli zvedaví, či sa to nejako prejaví v ponuke tunajšej kuchyne. Z predjedál sme si vybrali Zapečenú paradajku plnenú paprikou a syrom ricotta (2,90 €) a Bruschettu s argentínskou sviečkovicou, pečenou cibuľou, paradajkami a kozím syrom (5,90 €). Obe predjedlá nesklamali, ale ani nenadchli.

Z ponuky polievok sme  ochutnali všetky tri - Paradajkový krém s paradajkovým concasse (2,80 €), Hovädzie consommé so sviečkovicou, vajíčkom a parmezánom (3,10 €) a Janovská zeleninovú polievku (2,60 €). Vynikajúca bola najmä paradajková polievka s nahrubo krájanými paradajkami (concasse) a plátkami pečeného cesnaku. Nedostatkom bola rôzna teplota servírovaných polievok - kým hovädzia bola vlažná, zeleninová bola príliš horúca.

V ponuke hlavných jedál reštaurácie La Fammia nechýbajú cestoviny, rizotá a pizza, ale ani jedlá z mäsa (hovädzieho, kuracieho, bravčového), rýb a šaláty. Cestovín je výber päť druhov - spaghetti, tagliatelle, fusilli, penne a gnocchi. Ochutnali sme špagety Bolognese „Špeciál” (6,60 €). Špeciálna úprava spočívala v tom, že omáčka neobsahovala mleté mäso, ale drobné kúsky hovädzieho a bravčového. Treba priznať, že táto variácia bolonských špagiet je nielen originálna, ale aj chutná.

Z cestovín sme si dali ešte Zeleninové penne so špenátom (5,90 €). Sklamaním pre nás bolo Šafránové rizoto s plodmi mora (5,60 €). Jednak tých morských plodov v ňom bolo poskromne, navyše v porovnaní s tým, ktoré sme jedli pred dvomi týždňami v  talianskej reštaurácii na Heydukovej ulici, bolo nepodarenou napodobeninou Risotto Alla Milanesse.

Príjemne nás prekvapila Pizza La Fiamma s prosciuttom, pancettou, chilli a cherry paradajkami (6,60 €), ktorá v nás vďaka kúskom chilli napokon vyvolala trochu vášne.

Naopak úplne bez vášne a chuti bola Bravčová panenka plnená prosciuttom a parmezánovou omeletou s hubovým ragú a pečenými zemiakmi s rozmarínom (12,10 €).

Istým sklamaním bola Makrela na cesnaku s grilovaným baklažánom, paradajkou a parmezánom (11,50 €). Kúsok ryby bol malý, chuť a vôňa cesnaku cestou z kuchyne asi vyprchala.

Na záver sme podľahli sladkému mámeniu dezertov. Tiramisu Mascarpone (3,30 €) bolo chutné, nesklamali ani Vanilková Panna cotta (2,70 €), ani Pošírovaná hruška s vanilkovým mascarpone a čokoládovými hoblinami (3,30 €).

Po skúsenostiach s talianskymi reštaurácií, ktoré si v Bratislave otvorili alebo v nich varia praví Taliani, môžeme La Fiammu zaradiť k trochu vydareným napodobeninám. Musíme oceniť vzornú obsluhu, ani v jej prístupe sa však neprejavila La Fiamma, teda vášeň.

Reštauráciu sme navštívili dvakrát - kým v pracovný deň tu bolo pomerne dosť hostí, v nedeľu sme boli jediní. Nečudo, reštaurácia sa nachádza uprostred administratívneho centra a cez víkend sem jednoducho nemá kto zablúdiť. Je preto zrejme len otázkou času, keď aj La Fiamma bude cez víkend zatvorená. Tak, ako okolité kaviarne a jedálne.

Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?