Moony's je spestrením pre svoje okolie

1.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Hneď vedľa najväčšej bratislavskej továrne - rafinérie Slovnaft vo Vlčom hrdle sme objavili nedávno otvorenú reštauráciu MOONY'S. Nachádza sa v parteri novej administratívnej budovy na Slovnaftskej ulici v smere do Podunajských Biskupíc.

V tejto nie práve prívetivej lokalite so vzduchom presiaknutým vôňou ropných produktov by sme reštauráciu s parametrami lepšieho bratislavského priemeru neočakávali. Zvlášť, keď v jej blízkosti sa to len tak hemží kňažkami lásky, ktoré na protiľahlej strane cesty ponúkajú svoje služby ...chtivým motoristom. Bez obáv, klientela reštaurácie je z celkom iných spoločenských vrstiev. Blízkosť fabriky a okolitých kancelárií láka do reštaurácie ľudí, ktorí vo veľkej väčšine využijú možnosť vybrať si z denného menu a opäť sa rýchlo vrátiť do práce.

Pritom prostredie reštaurácie Moony's im nebude pripadať ako závodná jedáleň, interiér skôr pripomína drahšie podniky z centra mesta. Aj keď, úprimne povedané, takýchto interiérov je v Bratislave už nespočetne a navyše sa podobajú ako vajce vajcu. Ten v Moony's sa nesie v kontraste tmavohnedej a krémovej farby doplnenej čiernym čalúnením stoličiek a bieleho prestierania na stoloch. Najväčším originálom interiéru tak zostáva barový pult obložený mozaikou. Chýbalo nám nielen viac kvetov, ale aj optické rozdelenie pomerne veľkého priestoru. Naopak, oželeli by sme dve ploché obrazovky na stenách, ktoré zbytočne odvádzajú pozornosť hostí od konzumácie a konverzácie. Hostia z ich sledovania aj tak nič nemajú, pretože vysielanému programu chýba zvuk.

Ak sa teda nenecháte rozptyľovať televízormi, môžete sa sústredene venovať ochutnávaniu niektorého z ponúkaných jedál. Tie v sebe majú rozhodne viac originality ako interiér reštaurácie. V jedálnom lístku sme našli slušnú ponuku hydiny, hovädzieho, bravčového mäsa, rýb, cestovín a šalátov. Pre tých, ktorí sa riadia heslom čas sú peniaze, majú v Moony's veľmi dobrú ponuku denného menu. Za 109 Sk je na výber polievka a jedno zo štyroch jedál, medzi ktorými sú vždy dve mäsové, jedno múčne a šalát.

My sme sa nenechali zlákať vidinou rýchleho nasýtenia a vyberali sme zo štandardného jedálneho lístka. Takmer sme to oľutovali, pretože príprava pokrmov trvala neštandardne dlho.

Z predjedál sme ochutnali Slimáky zapečené v smotanovo-bylinkovej omáčke s parmezánom (160 Sk) a Kráľovskú paštétu (120 Sk). Pomenovanie paštéta je trochu zavádzajúce, pretože je to košíček z lístkového cesta plnený kuracím ragú. Chceli sme ochutnať aj brazílsku špecialitu Resois plnenú kuracím mletým mäsom (95 Sk), ale tú nemali.

Z polievok sme si vybrali taliansku zeleninovú Minestrone (45 Sk) a Humrovú (80 Sk). Tá naše očakávania nesplnila, našli sme v nej len jednu vylúpanú krevetu a navyše sa nám zdala zvláštne kyslastá, až sme mali podozrenie, že s ňou nie je niečo v poriadku. Našťastie nič nám z nej nebolo, jej zvláštna chuť nám však v ústach ešte dlho zostala.

To hlavné jedlá nás presvedčili oveľa viac. Menšia z dvoch gramáží Steaku al´prosciutto so smotanovo-prosciutovou omáčkou (390 Sk) bola ukážkou toho, ako má vyzerať šťavnato prepečený kus hovädzej sviečkovice. Chutná bola aj Rybacia panvička s kúskami lososa, zubáča a garnátov, potretými citrónovým maslom a podávanými s grilovanou zeleninou (350 Sk). Nesklamal ani Zubáč v sezame so špenátom a limetkovou omáčkou (225 Sk). Ku všetkým jedlám sme si ako prílohu objednali len pečivo. Ako v jednej z mála reštaurácií sme dostali košík s kúskami čerstvo upečenej bagety (25 Sk).

Kvôli časovej tiesni, do ktorej nás dostala zdĺhavá príprava objednaných jedál, sme sa pri výbere dezertov obmedzili na taký, ktorého príprava si vyžaduje čo najmenej času. Tak sme ochutnali len chutné Vyprážané jablká vo vínnom škoricovom cestíčku s vanilkovou zmrzlinou a šľahačkou (89 Sk).

Reštaurácia Moony's je príjemným spestrením bratislavskej gastronomickej scény. Ak jej nasadená úroveň vydrží, o klientelu nemusí mať obavy ani v tejto neatraktívnej časti Bratislavy.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?