U Srnčíka ponúknutú šancu nevyužili

29.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na začiatku devínskej nábrežnej promenády v smere z Karlovej Vsi sa nachádza Penzion - Restaurant U SRNČÍKA. Jeho reštauráciu sme navštívili začiatkom nového roka.

Reštaurácia sídli v staršom zrekonštruovanom rodinnom dome, kde, podľa fotografií na jedálnom lístku, kedysi fungoval hostinec U zlatej kotvy. Vo vynovenom interiéri však akýkoľvek odkaz na predchodcu chýba.

Jedinou väzbou na minulosť je tak len pár zarámovaných fotografií s vyobrazením pôvodného hostinca a ulicami starého Devína v nefajčiarskej časti. Tá bola v čase nášej návštevy zamknutá, takže sme sa museli usadiť vo fajčiarskej časti s barovým pultom. Tá nám však viac ako reštauráciu pripomínala pohostinstvo, kde sa smädní návštevníci zastavujú viac na čapované pivo ako na niektorú zo špecialít miestnej kuchyne.

Zariadenie tejto časti je strohejšie, tmavé drevené stoly, stoličky, hnedé závesy na bielych plastových oknách, na stenách len niekoľko reprodukcií Muchových obrazov. Treba úprimne priznať, že interiérový architekt by nad ním nejasal.

Dojem z nevydareného interiéru možno napraví umenie tunajšieho šéfa kuchyne, vraveli sme si, a zahĺbili sme sa do čítania jedálneho lístku. Pravdupovediac, už prvé nazretie nás presvedčilo, že ani v tomto prípade nás nečaká nič výnimočné. Aj keď sme v ponuke našli jedlá z bravčového, kuracie, hovädzieho mäsa, rýb, halušky, strapačky ale aj cestoviny, napriek tomu sme neobjavili nič, čo by sme mohli považovať za špecialitu podniku.

Rozhodli sme sa teda z polievok ochutnať Slepačí vývar s mäsom a rezancami (45 Sk) a Cesnakovú krémovú so šľahačkou (45 Sk). Z teplých predjedál sme si objednali Hortobaghy palacinky (90 Sk), aj keď správne sa palcinky volajú Hortobágy (podľa mesta v Maďarsku) a Toast s grilovanou panenkou a šampiňónovým prelivom (120 Sk).

Ako hlavných chod sme si dali Plnený kurací rezeň Devín (165 Sk) a Vykostené kuracie stehno na grile s dusenou kapustou (160 Sk). K obom sme si dali Opekané zemiaky (35 Sk). Ani jeden z objednaných pokrmov nás ničím neprekvapil. Nedá sa povedať, že niektorý bol nekonzumovateľný, ale všetkým, ktoré sme ochutnali, chýbal okrem väčšieho kuchárskeho majstrovstva aj kus fantázie. Za všetko hovorí skúsenosť so Štrúdľou podľa dennej ponuky, ktorú sme chceli ochutnať na záver. Úprimné upozornenie čašníčky, že štrúdľa je zmrazená a nie čerstvá zmrazilo aj nás, takže sme si ju už nedopriali.

Je škoda, že reštaurácia U Srnčíka nevyužila výbornú polohu pod Devínskym hradom k tomu, aby na kvalitnú kuchyňu a príjemné prostredie prilákalo čo najviac Bratislavčanov.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?