Metropolitan Grill bol pre nás sklamaním

19.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hotelovú reštauráciu METROPOLITAN GRILL vo vynovenom City Hoteli Bratislava na Seberíniho ulici sme si vybrali na sobotný obed. Nechali sme sa zlákať víkendovou ponukou - pri telefonickej rezervácii získate 10-percentnú zľavu z celkového účtu a pohár kvalitného vína či sektu k hlavnému jedlu. Nedostali sme však nič.

Interiér tejto hotelovej reštaurácie nedávno prešiel zásadnou zmenou - nový oranžový koberec, nové tmavohnedé stoly, nové svetlohnedé stoličky. To všetko vyvoláva dojem modernej reštaurácie, ktorá už nemá nič spoločné s ospalou hotelovou reštauráciou spred niekoľkých rokov. Naša návšteva však ukázala, že prvý dojem niekedy klame.

Napriek tomu, že sme si stôl telefonicky rezervovali, čašník bol našou návštevou evidentne zaskočený. Nečudo, veď sme v tom čase boli už druhí zákazníci. Z hotelovej recepcie, kam sme sa deň predtým dovolali, personál reštaurácie o našej rezervácii neinformovali. Nebolo to však ani potrebné, voľných stolov sme mali na výber dosť. V očakávaní, že všetky stoly budú rovnako prestreté sme si k jednému z nich sadli. Ako sme však o chvíľu zistili, namiesto plátených obrúskov tu boli iba papierové servítky. Pri pohľade na príbor sme sa vrátili do minulosti - nechýbal na nich totiž emblém Interhotelov, ktorý bol v časoch socializmu značkou najvyššej kvality. Odvtedy však prešlo takmer 18 rokov.

V rozpore s gastronomickým poradím jedál sme najskôr dostali teplé predjedlá - Syrovú quesadillu s kuracím mäsom (110 Sk) a Zemiakovú mušľu s nórskym lososom (70 Sk). V jedálnom lístku síce nerozlišujú predjedlá na studené a teplé, správne však v ňom majú najskôr uvedené polievky a potom predjedlá. Obe však napriek tomu splnili naše očakávania a boli dobrým štartom obedového menu.

Z polievok sme ochutnali dve - Bielu kapustnicu s klobásou (90 Sk) a Slepačí vývar s lotosovým koreňom (40 Sk). Kapustnica bola priemerná, za originálne považujeme servírovanú prílohu máganých zemiakov, ktorými si hosť môže polievku zahustiť. Prekvapením bol slepačí vývar, ktorý bol zahustený nielen rezancami a kúskami lotosového koreňa, ale na naše počudovanie aj hrachovými strukmi, plátkami žltej mrkvy a červenej papriky. Trochu netradičná variácia slepačej polievky.

Keďže sme boli v Metropolitan Grille, ako hlavný chod sme si vybrali hovädzí Metropolitan steak (490 Sk), ktorý sme považovali za vlajkovú loď tunajšej kuchyne. Budúce sklamanie sme však mali tušiť už v okamihu, keď čašník prevzal objednávku bez toho, aby sa spýtal, ako si kus sviečkovice prajeme pripraviť. Napriek tomu, že sme požiadali, aby bol stredne prepečený, naservírovali nám ho riadne prepečený a značne suchý. Oblohu, na naše prekvapenie, tvorili aj grilované hrachové struky, plátky žltej mrkvy a červenej papriky.

Pripravené na grile ponúkajú v Metropolitan Grille aj ryby - tuniaka, lososa, grenadiera, chobotničky. Na otázku, čo by nám odporučili, sme od čašníka dostali odpoveď, že hostia si najčastejšie dávajú Steak z lososa s homárovým krémom (260 Sk). Podľahli sme chutiam väčšiny a boli sme spokojní. V oblohe podľa očakávania nechýbali grilované hrachové struky, plátky žltej mrkvy a červenej papriky.

Posledným hlavným jedlo, ktoré sme si vybrali, boli cestoviny - presnejšie Penne s kuracím mäsom (170 Sk). Žiaľ, neboli al dente, naopak boli trochu rozvarené. Navyše boli preliate svetlou omáčkou, ktorá bola bez chuti, nie však nechutná.

Trochu rozpačitý dojem sme si chceli napraviť dezertom. V ponuke nás zaujala Pravá ruská zmrzlina (80 Sk). Na otázku, čo sa za tým skrýva, sme dostali odpoveď, že to je ruská zmrzlina kúpená v obchode. Podávať v hotelovej reštaurácii nanuk nepovažujeme za veľmi originálne. Preto sme dali prednosť Tiramisu s lesným ovocím (80 Sk), čo však zďaleka nepripomínalo tradičný taliansky dezert. Možno aj preto, že sme tu nenašli ani náznak syra mascarpone, ktorý je základom tiramisu. Sklamaním bola aj Gaštanová tortička s čokoládovým krémom (80 Sk).

Keďže čašník o našej rezervácii nevedel, nedostali sme zľavu, ani pohár vína či sektu. Naopak, za parkovanie na hotelovom parkovisku sme zaplatili 35 korún.

Metropolitan Grill bol pre nás veľkým sklamaním. V Ružinove v posledných rokoch totiž pribudlo množstvo kvalitných reštaurácií a tak sme tu očakávali viac. Veríme, že nabudúce to bude lepšie.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?