Madison s cenami vyššími než úroveň

31.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Uprostred panskej Panskej ulice s množstvom naozaj dobrých podnikov pribudol nedávno ďalší - bar s reštauráciou a pekným menom MADISON.

Ašpiruje na najvyššiu cenovú úroveň, ale robí to len cenami. Servis akosi zaostáva. Už napríklad v tom, že reštaurácia, ktorá si pýta za predjedlo tri stovky, by mala čakať hostí s platobnými kartami a nie s vreckom plným drobných. V Madisone však dva týždne po otvorení platobný terminál nemali a rovnako sa nedalo v lokáli rezervovať miesto elektronickou cestou.

Podnik je malý a uzučký, vpredu sa o časť priestoru ešte delí s cestovnou kanceláriou, v zadnej časti sú stoly po oboch stranách. Hádam desať stolov po štyri miesta. Treba však povedať, že nám bez mihnutia oka prestavali nábytok, aby sme sa mohli piati najesť pri jednom stole. Na stoloch však neboli špáradlá a aj vybavenie koreničiek (len korenie a soľ) treba klasifikovať ako nedostatočné. Prekvapila nás tiež priveľká teplota v miestnosti - ak nestačila klimatizácia, stačilo otvoriť okná do chladného dvora.

Uzučká je aj toaleta a samozrejme - kvôli limitovanému priestoru má posúvacie dvere, ale bez varovania, hosť na to musí prísť sám. Podnik je - ak si odmyslíme dva schodíky z ulice - bezbariérový a rozčlenený na prednú fajčiarsku a zadnú nefajčiarsku časť. Kontakt celkom vzadu situovanej kuchyne s obsluhou sa deje cez reproduktory umiestnené v horných rohoch miestností. Vytušíte, že vám nesú ďalšiu várku jedla, keď sa ozve dvoje krátke zazvonenie, po ktorom človek čaká slová: „Ukončite výstup a nástup, dvere sa zatvárajú....“

Pohli s nami ceny - stojí za zmienku, že aj cena pressa, minerálky či džúsu nie je maličkosť. Ak si dá päť ľudí päť káv a päťkrát po tri deci nealko, s tringeltom nechá v podniku šesť stoviek. Priveľa, hoci je to centrum. Ceny považujeme za privysoké aj bez ohľadu na to, že kuchár v tomto podniku sa naozaj činí.

Koncert chutí sa začal jemnou pečeňovou paštétou s jablkovou omáčkou (230 Sk), pričom treba skonštatovať, že servírky sa nepomýlili. Doniesli presne to jediné studené predjedlo, ktoré sme mali objednané a s teplými počkali až po polievke. Vyskúšali sme všetky štyri, ktoré boli na jedálnom lístku. Bažantí vývar s mrkvovými hoblinami a mäsovými knedličkami (115 Sk) bol skvelý a Pikantná krevetia polievka (250 Sk) voňala stredomorím. Zeleninové, teda Francúzska cibuľačka so syrom (95 Sk) a Brokolicový krém s créme flaiché a píniovými orieškami (115 Sk) tiež spĺňali nároky kladené na tento druh jedla. Cibuľová polievka bola cibuľová a v brokolicovej sa kuchár neusiloval jej prirodzenú takmer mdlú jemnosť vylepšiť nezmyselným korenením.

Čakali sme na teplé predjedlá, priam provokovala čínsko-slovenská kombinácia Ryžové závitky s bylinkovou bryndzou (190 Sk). Našincovi nemusí chuť ryžového papiera byť vhod, znalec však kombináciu chutí ocení ako veľmi vydarenú. Nič sa nedalo pokaziť ani na Opekanej kačacej foie gras (320 Sk) a opäť prekvapivá vynikajúca kombinácia bola marinovaná hruška zapekaná s roquefortom a vlašskými orechmi (230 Sk) a výborné boli aj Tigrie krevety s anízovo-smotanovým pestom (320 Sk).

Vo výbere hlavných jedál sme sa rozhodli pre všetky druhy mäsa, začali to Kačacie prsia na broskyni s pečenými tymiánovými zemiakmi (275 Sk), viac ako uspokojivé. Ryby reprezentoval Grilovaný halibut s beurre noir a glazovanou cisárskou zeleninou (380 Sk) - keďže kuchár vedel, aký kus citrónu k takejto porcii patrí, bolo to absolútne dokonalé. Z diviny očaril Jelení steak s koláčom z lesných hríbov (490 Sk). Dve u nás bežnejšie mäská však trošku stiahli hlavné jedlá z vedúcej pozície: Teľacie medajlónky s balzamikovým maslom (435 Sk) boli síce chuťovo výborné, ale jedli sme už aj mäkšie. A Jahňacie kotlety na sherry s grilovanou zeleninou (495 Sk) nás prekvapili tým, že to jahniatko už malo bližšie k barančekovi a recept vyšiel pomimo.

Dezerty boli vynikajúce, ale aj mali byť prečo: Čokoládový koláč s mascarpone presne taký ako domáci zo strúhaného tvarohu 95 Sk za kocku, Karamelový krém tri polievkové lyžice výborného pudingu za 120 Sk a Jahodová pena - to isté množstvo za tú istú sumu - už musia chutiť. Skôr než nad chuťou jedál by tu mali uvažovať nad cenníkom.

Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si platila redakcia sama.

Páčil sa vám článok?