Dobrá správa pre vodičov: Oprava diaľnice D2 pred tunelom Sitina bude hotová skôr

31.7.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Vodiči smerujúci do centra Bratislavy z jej západných častí či Záhoria si už zvykli na kolóny na obchvate, teda na D2. Dobrou správou je, že oprava mosta D2 v Lamači, ktoré spôsobuje dopravné obmedzenia, bude hotová skôr, ako sa plánovalo.

O skoršom termíne ukončenia prác informovala televízia Joj. "Motoristov potešíme informáciou, že oprava mosta bude hotová skôr. Dopravné obmedzenie skončí 31. augusta. Pôvodný termín ukončenia prác bol stanovený na 6. septembra," vyjadrila sa pre TV Joj Národná diaľničná spoločnosť. 

Ako ďalej vysvetlila NDS, práce na opravách a rekonštrukciách plánuje s ohľadom na vhodné klimatické podmienky a čo najnižšie obmedzenie premávky. Trvanie každej uzávery zodpovedá podľa spoločnosti rozsahu a nevyhnutnému technologickému postupu prác.

"Práce prebiehajú nepretržite aj počas sviatkov a víkendov, pri oprave mosta D2 Lamač aj v nočných hodinách. Počas celého roka sa na pracovných stretnutiach za účasti MDV SR, Prezídia PZ, Krajského dopravného inšpektorátu BA, Magistrátu hl. mesta Bratislava a starostov mestskej časti Lamač a Dúbravka modelovali rôzne návrhy. Vyberalo sa najvhodnejšie dopravné riešenie a čas. Odporúčanie znelo, pracovať počas leta," uviedla NDS. 

Zdroj: ms

Komplexná oprava mosta na diaľnici D2 medzi križovatkou Lamač a tunelom Sitina sa začala v polovici júna.

Tento rok sa most opraví v smere z Malaciek do Bratislavy a v opačnom smere ho bude Národná diaľničná spoločnosť opravovať budúce leto. Oprava mosta bude stáť 1,3 milióna eur.

(ms) 

Páčil sa vám článok?