Ako zmeniť jednu z hlavných ulíc v Záhorskej Bystrici? Riešenie hľadajú študenti

22.3.2018
0
Ulica československých tankistov

Zdroj: Google maps

Páčil sa vám článok?

Študenti Fakulty architektúry Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave chcú prispieť svojimi nápadmi k budúcej revitalizácii jednej z hlavných ulíc v Záhorskej Bystrici – Ul. Československých tankistov.

Na obyvateľov bratislavskej mestskej časti i návštevníkov sa obrátili prostredníctvom dotazníka, ktorý možno nájsť i vyplniť na webe Záhorskej Bystrice. Študenti vysvetlili, že riešenie revitalizácie ulice i verejného priestoru v jej území je témou ich bakalárskej práce. „Architektúra sa tvorí pre ľudí, a preto sme sa vás rozhodli osloviť,“  uviedli.

Respondentov sa okrem iného pýtajú na tri najväčšie problémy ulice. Vyplňujúci si môžu vybrať navrhované okruhy problémov ako napríklad zlý stavebno-technický stav budov a chodníkov, problémy s organizáciou dopravy či parkovania na ceste, znehodnotená verejná zeleň, ale môžu identifikovať aj iné problémy. V dotazníku môžu tiež respondenti uviesť, akú funkciu, aktivitu či novinku by v priestore uvítali. Rovnako majú možnosť uviesť jedno slovo, ktoré pre nich charakterizuje Ul. Československých tankistov v Záhorskej Bystrici.

(TASR)

Páčil sa vám článok?