Vo Vrakuni sa uskutoční historický festival. Na svoje si prídu aj milovníci remeselníkov

12.7.2022

Zdroj: Karol Srnec

Páčil sa vám článok?

V lesoparku Vrakuňa sa uskutoční historický festival, kde už druhý rok sa v bohatom programe predstaví niekoľko šermiarskych skupín, umelcov a remeselníkov, žonglér, divadelníci ale aj stredoveká kapela. Festival je pripomenutím vzniku Mestskej časti Bratislava - Vrakuňa, ktorý sa datuje do trinásteho storočia.

Festival ukáže život v historických táboroch v širšom období, a to od Rímskej ríše, starých Slovanov, stredovekých rytierov až po uhorských šľachticov. Organizátormi podujatia sú SHŠ Sic, KVH Teokratos spolu s MČ Vrakuňa, finančne prispel aj Bratislavský samosprávny kraj. Nadväzujeme na úspech prvého ročníka z roku 2019, kedy na podujatie prišlo približne 3000 ľudí.

Podujatie začne v sobotu 16.7 o 11:00 súbežne na dvoch stageoch. Na rytierskom kolbisku budú prebiehať viaceré kolá pešieho turnaja - nepôjde o nacvičené predstavenie, ale plne kontaktné súboje.

Na amfiteátri sa vám predstaví bábkové divadielko dvor zázrakov a žonglér Slížo. Celé podujatie bude oživovať hudba od stredovekej kapely Szelindek a program vyvrcholí o 18:00 ukážkou stredovekej bitky a následným záverečným koncertom.

Cieľom festivalu je priblížiť históriu nášho regiónu divákom a to zasadenú nie len do kontextu histórie mestskej časti a mesta, ale v širšom stredoeurópskom kontexte. Na festivale bude vystupovať viac ako 120 účastníkov z 15 skupín a to zo 6 krajín Európy. Okrem stredovekých táborov si môžete pozrieť aj prácu remeselníkov ako sú kožiar, rezbár a kováč.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie