Vo Vrakuni zostávajú detské ihriská zatvorené a vstup je len na vlastné riziko...

12.5.2020

Zdroj: FB Vrakuňa

Páčil sa vám článok?

Úrad verejného zdravotníctva a Hlavný hygienik povolil opätovné otvorenie detských ihrísk, ale nakoľko zároveň prevádzkovateľom dal aj podmienky, za akých by ich mohli otvoriť. V MČ Vrakuňa priznávajú, že nemajú kapacity na to, aby tieto hygienické opatrenia dokázali dodržať a preto sa rozhodli ihriská nesprístupniť verejnosti...

Prevádzkovateľ musí každý deň pred otvorením priestor upratať, piesok prehrabať, očistiť a vydenzifikovať všetky dotykové plochy herných zostáv a poliať pieskovisko pitnou vodou alebo vodou zodpovedajúcou požiadavke kvality vody na kúpanie a na druhej strane aj rodičia majú zabezpečiť, aby hrajúce detí boli v odstupe dva metre od seba, nosili rúška na detskom ihrisku, aby sa deti minimálne kontaktovali a mali pri sebe dezinfekciu na rúk.

Zdroj: FB Vrakuňa

​"Čo sa týka rodičov, ani to nie je úplne jednoduché, ale tie podmienky, ktoré má zabezpečiť prevádzkovateľ, sú pre nás  finančne, technicky, materiálne aj personálne absolútne nesplniteľné," napísal starosta MČ Vrakuňa Martin Kuruc dnes ráno na sociálnu sieť.

"Vo Vrakuni máme 30 detských ihrísk a nie je to v našich možnostiach ani schopnostiach dennodenne všetko splniť. Z toho dôvodu mestská časť Vrakuňa zatiaľ oficiálne detské ihriská neotvára. Návšteva detského ihriská je na vlastnú zodpovednosť. Otvorené sú športoviská v areáloch škôl ZŠ Železničná, Rajčianská a Žitavská a športový areál na Hnileckej ulici. Ostatné ihriská sú oficiálne uzavreté. Prosím, chápte nás, ale takéto prevádzkovanie naozaj nedokážeme zabezpečiť. Verím, že keď sa tieto hygienické podmienky trošku zmiernia, tak budeme môcť detské ihriská oficiálne otvoriť," dodal Martin Kuruc.

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie