Vajnorské dožinky sú oslavou ukončenia žatvy: Súčasťou akcie bude aj veľký alegorický sprievod

6.8.2022

Zdroj: FB Vajnory

Páčil sa vám článok?

V sobotu 20. augusta sa uskutoční 17. ročník najvýznamnejšieho kultúrneho podujatia vo Vajnoroch, ktorým sú Vajnorské dožinky.

Dožinky sú oslavou ukončenia žatvy. Súčasťou akcie bude okrem iného aj veľký alegorický sprievod, ktorý pôjde ulicami v centre Vajnôr za účastí osobností spoločenského a kultúrneho života z hlavného mesta a okolia, miestnych dobrovoľných spolkov, združení a ďalších účastníkov.

„Za posledné roky, počas ktorých sa Vajnorské dožinky uskutočnili, sa etablovali na vyhľadávané spoločenské podujatie nielen v rámci Bratislavy. Jedinečný charakter mestskej časti Vajnory ako dediny v meste, jej originálnej kultúry, ľudových a folklórnych tradícii sa stelesňuje práve v tejto pre hlavné mesto jedinečnej udalosti, lákajúcej návštevníkov všetkých vekových kategóri,“ povedal starosta Vajnôr Michal Vlček.

Podujatie sa začne o 15:00 spomenutým dožinkovým sprievodom. V programe vystúpi okrem iných Vajnorská dychová hudba, Vajnorský okrášľovací spolok, skupina Vidiek, skupina Hex alebo DJ Vix.

Na Vajnorských dožinkách nebudú chýbať ani remeselníci s ich výrobkami a stánkový predaj s ponukou regionálnych a iných špecialít. V Bratislave tak aj toto leto ožijú tradície unikátnej mestskej časti, ktorá si zachováva svoj jedinečný charakter dediny v meste.

(TASR)

Páčil sa vám článok?