Vo Vajnoroch a na Trnávke budú strieľať diviaky

2.8.2022
0

Zdroj: FB T.K.

Páčil sa vám článok?

V katastri bratislavských mestských častí Vajnory a Ružinov, časť Trnávka, povolil okresný úrad mimoriadny odlov a odchyt diviakov na nepoľovných plochách.

Rozhodnutie vydal na základe rokovania expertnej skupiny zameranej na africký mor ošípaných. Informovali o tom z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Rozhodnutie nadväzuje na mimoriadne povolenie rezortu pôdohospodárstva z februára, ktorým sa povolil mimoriadny lov diviakov vo všetkých poľovných revíroch a na všetkých nepoľovných plochách v rámci Slovenska.

"Ide o biotechnické opatrenie pomáhajúce znižovaniu škôd, ktoré zver spôsobuje - v poľovníctve, poľnohospodárstve a v lesníctve. Chráni vlastníkov pôdy i poľnohospodárov a udržuje početnosť zveri v únosnej miere," spresnili z ministerstva. Lov, prípadne odchyt zveri bude realizovaný v súčinnosti s Regionálnou veterinárnou a potravinovou správou Bratislava.

Agrorezort verí, že toto oparenie pomôže zabrániť šíreniu afrického moru ošípaných a bude pre občanov prínosné. Verejnosť žiada o trpezlivosť pri prípadných nepríjemnostiach spôsobených odlovom.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?