VIDEO: Otvorili nový úsek diaľničného obchvatu D4 Rača – Vajnory

6.9.2021
0

Zdroj: BSK - Michal Feik

Páčil sa vám článok?

Od nedele 5. septembra je pre motoristov k dispozícii nový úsek diaľničného obchvatu D4 medzi Račou a Vajnormi. Ide o krátky úsek s dĺžkou približne dva kilometre, ktorý zatiaľ nie je napojený na zvyšok diaľnice. Bratislavský samosprávny kraj o tom informuje na svojom webe.

Novootvorená časť štvorprúdovky začína v mimoúrovňovej križovatke Rača pod Karpatmi. Prechádza ponad cestu II/502 (Rača-Pezinok) a železničnú trať (Bratislava-Žilina). Diaľnica vedie súbežne so Šúrskym kanálom a v súčasnosti končí v križovatke Vajnory, kde sa v mimoúrovňovej križovatke napája na cestu III/5021 (Vajnory-Čierna Voda).

V blízkej budúcnosti bude, ako informuje BSK, sprevádzkovaný úsek D4 Vajnory – Ivanka pri Dunaji, čím vznikne súvislé napojenie na Vrakuňu, Podunajské Biskupice ako aj na rýchlostnú cestu R7.

FOTOGALÉRIA:

​Cieľom projektu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 je vybudovanie južnej časti nultého obchvatu Bratislavy a časti južnej siete rýchlostných ciest spájajúcich západ a východ Slovenska. Diaľnica D4 a rýchlostná cesta R7 o celkovej dĺžke viac ako 59 kilometrov budú slúžiť ako vonkajší obchvat hlavného mesta. Celková schéma zahŕňa výstavbu 14 križovatiek a 122 mostných konštrukcií, vrátane nového mostu nad riekou Dunaj a viaduktu na úrovni Slovnaftu.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?