Konzultácie pre seniorov či divadlo pre deti. Aký program vás čaká v Medickej záhrade?

9.7.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Tento týždeň pripravuje Staromestská knižnica v Letnej čitárni Medická záhrada tri podujatia pre všetky vekové kategórie – konzultácie pre seniorov a seniorky, besedu s vydavateľstvom a nebude chýbať ani divadelné predstavenie pre tých najmenších. Informovala nás o nich Lenka Čechvalová zo Staromestskej knižnice.

Ak vás prenasleduje chuť po poznaní, diskusii, alebo po príbehoch, o ktorých sa vám ani nesnívalo, príďte  do Letnej čitárne Medická záhrada. Nájdete ju pod pristreškom za kaviarňou Domček. Čaká vás nasledujúci program:

9. 7. o 17.00 h – Večer s vydavateľstvom

Spoznajte komorné vydavateľstvo s vášňou pre krásne knihy venujúce sa rozmanitým témam. Avšak E. J. Publishing sa nebojí ani tých menej populárnych alebo čisto zábavných tém. Hosťami Jany Beňovej budú vydavateľka Jana H. Hoffstädter a Ján Púček, ktorí vám porozprávajú nielen o imaginatívno-intelektuálnej knihe Karpaty!.
„Osvojená, prežitá, opustená a znovu nájdená. Krásna. No pre každého iná. Hranice tejto krajiny nie sú pevné. Pohybujú sa niekde na pomedzí reality a sna. Stretávajú sa v nej deti, tuláci, pútnici, drevorubači, grófi, mnísi, vynálezcovia, letci, filozofi aj spisovatelia. A napokon i celkom obyčajní ľudia.“

10. 7. o 16.00 h – Zobúdzanky

Vedeli ste, že Zobúdzanky z Divadla Veteš nie sú uspávanky, ale naopak, interaktívna a zábavná hra s prvkami bábkového divadla pre deti o dvoch kamarátkach Nele a Ele, ktoré majú čarovné chrumky? No práve vďaka nim sa premieňajú na nečakané postavy a zažívajú príbehy, o ktorých sa im a ani vám ani nesnívalo.
Nám sa nechce spať! Hra na motívy obľúbenej knižky Daniela Heviera. Kto spí, nič nepokazí, hovorí sa. Ale život mu uteká pomedzi prsty!
Predstavenie pre deti od 3 rokov.

11. 7. od 10.00 do 13.00 – Mobilné technológie pre seniorov
Používate svoj smartfón len na bežné telefonovanie, ale chceli by ste ho efektívne využívať aj na ďalšie zmysluplné aktivity? Lektori a lektorky vám pomôžu s nastaveniami, aktualizáciami, zálohovaním fotografií alebo vašimi obľúbenými aplikáciami. Mobilné technológie už viac nemusia byť pekelnými technologickými strašiakmi. Hor sa do zlepšovania digitálnych zručností!

(ms)

Páčil sa vám článok?