Chcete "zažiť" bývanie vo Vydrici? Vzorové byty si môžete poobzerať počas Dní otvorených dverí

11.4.2024
0

Zdroj: Lucron

Páčil sa vám článok?

Aj keď do otvorenia prvej etapy Vydrice, teda novej obytnej štvrte pod Bratislavským hradom, zostáva ešte niekoľko mesiacov, byty v novej štvrti si verejnosť bude môcť pozrieť už v predstihu.

Ako nás za developera informoval Pavol Baslík, počas Dní otvorených dverí, ktoré sa uskutočnia počas víkendu 20. a 21. apríla 2024, budú môcť návštevníci nahliadnuť do viacerých bytov s rôznymi dispozíciami a exkluzívne aj do štyroch kompletne zariadených vzorových bytov. Podujatie je určené širokej verejnosti, kvôli plynulému priebehu a komfortu návštevníkov je však potrebná rezervácia termínu.

Výstavba projektu Vydrica v bratislavskom podhradí aktuálne napreduje rýchlym tempom. 

„Vo Vydrici si dávame záležať na každom detaile, a to platí nielen o fasádach a vonkajších priestoroch, ale aj o interiéroch. Aby sme budúcim obyvateľom Vydrice čo najviac priblížili, ako sa bude bývať na jednej z najlepších adries v meste, kompletne sme zariadili štyri vzorové byty, ktoré si teraz bude môcť pozrieť aj široká verejnosť. Počas Dní otvorených dverí však návštevníkom sprístupníme aj ďalších 32 bytov s rôznymi rozlohami a dispozíciami, ktoré sú dôkazom, že vo Vydrici si nájdu svoje ideálne bývanie ľudia s rôznymi preferenciami,“ hovorí riaditeľ predaja v spoločnosti Lucron Juraj Ťahún.

Zdroj: Lucron

Spálňa vo vzorovom byte.

Súčasťou Dní otvorených dverí bude aj limitovaná ponuka bytov, ktoré sú v ponuke so zariadením v cene bytu, a tiež byty za zvýhodnené ceny či parkovacie státia v cene bytov.

V štyroch budovách prvej etapy Vydrice sa nachádza spolu 207 bytov, pričom ich skladba je na každom poschodí rôzna z hľadiska výmery, dispozície aj orientácie bytov. Väčšie byty s orientáciou na obe strany sú sústredené na vyšších poschodiach a zahŕňajú aj veľké terasy s výhľadom na nábrežie a balkóny s výhľadom na Floriánsku ulicu a hrad.

Ako vzorové byty boli zvolené a zariadené štyri byty – 1-izbový, 1,5-izbový, 2-izbový a 3-izbový – ktoré majú rôzne výmery a niektoré disponujú aj komfortnými lodžiami.
Pri ich zariaďovaní sa interiéroví architekti inšpirovali najmä prepojením historického kontextu tejto lokality a súčasnej vízie projektu Vydrica. Primárne vychádzajú z farebnej palety projektu a prostredia, v ktorom je zasadený.

Zdroj: Lucron

Šatník vo vzorovom byte.

Hlavnými prvkami, ktoré sa objavujú vo všetkých štyroch vzorových bytoch, je odkaz na obdobie postmoderny, ktorý je zhmotnený v podobe minimalistického dizajnu vstavaných nábytkov, organickými tvarmi solitérov a doplnkov a celkovým prepracovaním detailov.
Architekti sa snažili maximálne využiť potenciál priestoru, a to funkčným umiestnením všetkých vstavaných a na mieru vyrábaných prvkov interiéru. Sústredili sa hlavne na použitie prírodných a nadčasových materiálov ako sú drevo, kameň a sklo, ktoré dodajú interiéru nielen pocit domova, ale taktiež kvalitu a trvácnosť. 

V štandarde všetkých bytov je podlahové kúrenie, stropné chladenie a centrálna vzduchotechnika s rekuperáciou. Každý byt disponuje elektricky ovládaným vonkajším tienením a hliníkovými oknami s trojsklom, ktoré zabezpečia obyvateľom bytov akustickú pohodu. V štandarde sú aj drevené podlahy, lakované interiérové bezfalcové dvere a kompletne dokončené kúpeľne.

Aktuálny stav výstavby prvej etapy Vydrice

Vo výstavbe sú v súčasnosti štyri rezidenčné budovy, v ktorých parteri sa okrem bytov nachádzajú aj retailové prevádzky. Popri už skôr ohlásenej predajni plnochutných potravín YEME sa do retailového mixu pridali ďalšie dva gastro koncepty – Bistronomy a Ristorante Italiano da Cono, ktoré už čoskoro rozšíria gastromapu Bratislavy. Ďalšie značky z retailového mixu budú zverejnené v najbližších týždňoch.

Zdroj: Lucron

Vzorový byt  - jedáleň. 

Výraznou zmenou, ktorú je vidno aj z nábrežia, je aj pokračujúca výstavba administratívnej budovy V3, ktorá ponúkne kancelárske priestory na predaj. Noví majitelia by mali začať využívať svoje kancelárie už v roku 2025.

V exteriéri Vydrice pribúdajú fasády obytných budov, kde sa v rámci jednej budovy striedajú tri rôzne fasády, čo vytvára dojem, ako by išlo o tri samostatné objekty. Toto striedanie fasád má rešpektovať mierku Starého Mesta, kde je maximálna dĺžka jednej fasády 25 metrov. Z pohľadu materiálov sú použité ušľachtilé omietky, kamenný obklad a tehla.

Aktuálne prebieha aj úprava Floriánskej ulice, ktorá bude v budúcnosti hlavnou ulicou celej štvrte. V rámci nej sú zapustené veľkoformátové kvetináče určené pre výsadbu vzrastlých stromov a vo fasádach domov sú už inštalované kotvy pre závesný systém pouličného osvetlenia. Priamo na ulici budú zabudované aj boxy s pripojením na vodu, odpad a elektrinu pre prípadné stánky počas eventov, aby nebolo potrebné riešiť prívody z prevádzok.

1. ETAPA VYDRICE V ČÍSLACH:
207 bytov s rôznou výmerou
275 parkovacích miest, z toho jedna tretina s predprípravou na elektronabíjacie stanice
22 retailových prevádzok – spolu 3 148 m2 retailových priestorov
1 administratívna budova V3 – spolu 2 360 m2 kancelárskych priestorov

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?