Unikátny projekt, ktorý obohacuje Staré Mesto

23.6.2023

Zdroj: Kesselbauer.sk

Páčil sa vám článok?

Na nádvorí projektu Kesselbauer slávnostne odhalili pôsobivé umelecké dielo, ktoré zvyšuje kvalitu verejného priestoru v srdci Bratislavy.

Atraktívna lokalita na Námestí 1. mája je teraz ešte atraktívnejšia. Od júna ju zdobí socha talentovaného výtvarného umelca Róberta Palúcha.

Priestor, ktorý dostal Krídla

Pôsobivá socha nesie príznačný názov Krídla. Sugestívnym spôsobom zobrazuje sekvenciu pohybu dverovej kľučky, ktorá si privlastňuje pohyb vzlietajúceho vtáka. Pôsobivosť diela zvýrazňujú aj jeho rozmery. Tvorí ho päť samostatne stojacich stĺpov s dĺžkou od 3,3 do 7 metrov, na ktorých sú inštalované krídla s rozpätím od 2,3 do 4 metrov. Socha je umiestnená na priestrannom nádvorí s oddychovou zónou a množstvom zelene. Dokonale ladí s nápaditou architektúrou rezidenčného projektu a celému priestoru dáva punc originality.

Spoločensky zodpovedný developer

Realizáciu umeleckého diela financovala spoločnosť Proxenta, developer projektu Kesselbauer. Ide o ďalšiu zo série iniciatív, ktorými Proxenta dokazuje, že jej na verejnom priestore naozaj záleží. Len nedávno zrekonštruovala chodník, cestu aj autobusovú zastávku pred objektom, pričom sa po dohode s bratislavským magistrátom rozhodla použiť kvalitnejšie povrchy a materiály, než je v takýchto prípadoch obvyklé. Zodpovedne tiež pristúpila k riešeniu fasády bytového domu, ktorá dostala zo strany ulice elegantný historizujúci vzhľad. To všetko ešte umocnilo už i tak vysokú urbanistickú hodnotu tejto lokality.

Zdroj: Kesselbauer.sk

Hodnota, ktorá časom stúpa

Každé hlavné mesto je iné, no takmer všetky majú jedno spoločné. Najhodnotnejšie nehnuteľnosti sú situované v centre. A čo je ešte dôležitejšie, ich hodnota časom stúpa. Platí to rovnako pre Prahu, Viedeň, Budapešť či bratislavské Staré Mesto. Kesselbauer si lepšiu polohu ani nemohol želať. Prestíž jeho adresy podčiarkuje aj skutočnosť, že v jeho susedstve sa nachádza Prezidentský palác a neďaleko i sídlo vlády a premiéra. Kúpu bytu v projekte možno preto s istotou považovať aj za výhodnú a bezpečnú investíciu.

Tri mestské parky a ďalšie unikáty

K vysokej hodnote projektu prispievajú aj ďalšie unikátne benefity. Hneď tri mestské parky – Prezidentskú záhradu, park na Námestí slobody aj Medickú záhradu – máte na pešo do 5 minút. Navyše, Kessebauer je jediný dokončený rezidenčný projekt v tejto lukratívnej lokalite. Modernú novostavbu s dostatkom parkovacích miest v podzemnej garáži nikde inde v Starom Meste nenájdete a podobný projekt sa tu v blízkej budúcnosti ani neplánuje. Ak uvažuje o kúpe bývania v centre hlavného mesta, teraz je ten správny čas.

Pozvánka na osobnú obhliadku

Kesselbauer zaujme nielen svojou architektúrou či originálnymi vonkajšími priestormi, ale v prvom rade samotnými bytmi. Vynikajú nadštandardnou svetlou výškou miestností, technickým nadštandardom vrátane vonkajších žalúzií a klimatizácie a praktickými dispozíciami. Väčšina disponuje veľkými lodžiami a tie na najvyšších poschodiach veľkorysými terasami. Výber bytu vám uľahčí osobná obhliadka, ktorú si dohodnete jednoducho na požiadanie. Nezabudnite sa pritom pristaviť pri umeleckom diele Krídla. Možno vás inšpiruje k rozhodnutiu, ktoré dá vášmu životu úplne nový rozlet.

Zdroj: Kesselbauer.sk

Viac na www.kesselbauer.sk.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 
Páčil sa vám článok?