Nové komunitné centrum na Kapitulskej má byť aj miestom na rôzne podujatia

3.6.2023

Zdroj: FB Caritas Slovakia - Slovenská katolícka charita

Páčil sa vám článok?

Nové komunitné centrum Charitná záhrada na Kapitulskej 18 v bratislavskom Starom Meste má byť miestom na stretávanie a nadväzovanie kontaktov. Slúžiť má tiež ako platforma pre rôzne umelecké podujatia či prednášky. V sobotu ho otvorila Slovenská katolícka charita (SKCH) v rámci ich podujatia pre deti.

"Chceme osloviť rôzne vekové kategórie, aby sa tu stretávali, nadviazali kontakty a vzťahy. Práve preto sme pripravili deň detí so Slovenskou katolíckou charitou. Stretávať sa tu totiž budú môcť aj po podujatí v našom novootvorenom komunitnom centre," povedala organizátorka podujatia Dana Farkašová zo SKCH.

Priestory budú pre verejnosť otvorené každý utorok dopoludnia a štvrtok popoludní na približne štyri hodiny. "Plánujeme, aby správu komunitného centra prebrali naši dobrovoľníci. Bude tiež slúžiť ako platforma na rôzne iné aktivity, ako napríklad výstavy, eventy, workshopy, prednášky. Chceli by sme rozvinúť spoluprácu aj s umelcami. Viem si predstaviť koncerty, ale i swapy oblečenia, aby sme tento priestor zmysluplne využili," dodala Farkašová.

Zdroj: FB Caritas Slovakia - Slovenská katolícka charita

V Charitnej záhrade.

​(tasr, ivk)

Páčil sa vám článok?