Skvelá správa, lekáreň U červeného raka opäť otvoria: Môžete tu aj pracovať

29.5.2023
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Informáciu, ktorá Bratislavčanov určite poteší, zverejnilo Múzeum mesta Bratislavy pred pár dňami: legendárnu lekáreň U červeného raka čoskoro opäť otvorí, aktuálne oslovuje záujemcov, ktorí by tu chceli pracovať.

„V lete otvárame obnovenú Michalskú vežu, a spolu s ňou aj lekáreň U červeného raka. Pomôžte nám zabezpečiť plynulosť prehliadok veže a kvalitné návštevnícke služby v oboch objektoch. Staňte sa súčasťou MMB a histórie mesta,“ uvádza mestské múzeum na sociálnej sieti.

Do ikonického objektu na Michalskej ulici hľadá múzeum pokladníka alebo pokladníčku, a to na plný, alebo aj skrátený úväzok. Na internetovom pracovnom portáli uvádza aj mzdové podmienky – hrubý plat 950 eur na mesiac plus k nemu príplatky za víkendy. Ak máte záujem, tak ešte dopĺňame informáciu o náplni práce: vašou úlohou by bolo najmä zabezpečovať predaj vstupeniek do múzea návštevníkom, sledovať a kontrolovať online predaj lístkov, ale tiež zabezpečovať predaj spomienkových predmetov a poskytovať návštevníkom základné informácie o expozícii.

Zdroj: vtedy.tasr.sk

​Pôvodná expozícia Farmaceutického múzea v lekárni U červeného raka. Foto je z roku 1961.

Lekáreň U červeného raka z prvej polovice 14. storočia patrí medzi najstaršie na Slovensku. Farmaceutické múzeum tu zriadili pred desiatkami rokov ako jediné svojho druhu v našej republike. Od roku 1953 fungovalo Múzeum farmácie - lekáreň U červeného raka ako súčasť Mestského múzea v Bratislave (MMB). V septembri 2001 expozíciu zatvorili, čo súviselo s tým, že mesto v roku 1999 prenajalo objekt na Michalskej ulici spoločnosti Druhá staromestská. Jednou z podmienok však bolo, že priestory historickej lekárne ostanú naďalej k dispozícii mestskému múzeu. Spoločnosť Druhá staromestská chcela objekt zrekonštruovať, preto muselo byť Farmaceutické múzeum vysťahované a zbierkové predmety spolu s mobiliárom uložené v depozite. „Po niekoľkoročnej prestávke sa pristúpilo k úprave časti prízemia pre expozičné účely a v roku 2006 bola sprístupnená nová, avšak značne oklieštená prezentácia pod názvom Nádoby na uchovávanie liečiv,“ uvádza MMB na svojej webstránke.

(ac)

Páčil sa vám článok?