Noc s Ukrajinou: Zoberte si spacák a príďte vyjadriť solidaritu s ťažko skúšaným národom

21.11.2022
0

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Kým my máme to šťastie, že drvivá väčšina z nás má možnosť tráviť chladné noci v teple a za svetla elektrických lámp, na Ukrajine je to inak. Občianska iniciatíva Mier Ukrajine preto organizuje akciu solidarity s naším východným susedom, do ktorej sa môžete zaspojiť aj vy.

"Milióny nevinných ľudí sú opakovane bez kúrenia a elektrického prúdu. Vonkajšia teplota pritom klesá pod bod mrazu. Putin sa takto snaží zlomiť vôľu Ukrajincov a Ukrajiniek. Bombardovanie ničí civilnú infraštruktúru a zabíja civilistov. Rusko sa už ani nesnaží predstierať, že mieri na vojenské ciele. Naša pomoc a podpora Ukrajine preto nemôže poľaviť. Nutná je humanitárna, vojenská ako aj ekonomická pomoc," uvádzajú organizátori na sociálnej sieti.

Solidaritu s naším východným susedom môžete vyjadriť aj účasťou na akcii Noc s Ukrajinou. "Stretneme sa vo štvrtok 24. novembra o 18:00 pred ruskou ambasádou (ulica Borisa Nemcova 4 - pozn. red.). To je presne trištvrte roka od začiatku totálnej vojny na Ukrajine. Pripravujeme program s rečníkmi a kultúrnymi vstupmi. Prespíme na mieste až do ďalšieho rána, o 9:30 si dáme spoločné raňajky a prebehne tlačová konferencia. Zúčastní sa aj viacero osobností spoločenského života," informuje iniciatíva Mier Ukrajine.

Účasť prisľúbili režisér Nikita Slovák či spisovateľ Michal Hvorecký. Súčasťou programu má byť i čítanie, napríklad z knihy Liliputin - Povídky z války od Jana Němca. 

Ak sa chcete zúčastniť, nezabudnite si priniesť spacáky, prípadne deky a karimatky. 

(ms)

Páčil sa vám článok?