Tip na sobotu: Centrum mesta ožije rómskou kultúrou v podaní talentovaných detí z Divých makov

12.8.2022
0

Zdroj: OZ Divé maky

Páčil sa vám článok?

Ak prídete v sobotu (13.8.) večer na Hviezdoslavovo námestie v centre Bratislavy, môžete si odniesť krásne zážitky z autentickej rómskej hudby, divadla či výtvarného umenia, ale aj urobiť rozhodnutie natrvalo zmeniť k lepšiemu život niektorému z talentovaných rómskych detí, s ktorými sa stretnete naživo. Sobotný večer bude totiž opäť patriť Galaprogramu Divých makov. Vstup je voľný.

V rámci Galaprogramu sa už po jedenástykrát v Bratislave predstavia nadaní rómski študenti z občianskeho združenia Divé maky. Tešiť sa tradične môžete na prehliadku výtvarných diel,  divadelné predstavenie (od 18:00 ľudová rómska rozprávka) a najmä naozaj kvalitný tanečný a hudobný program (19:00-22:00), ktorý deti pripravili pod vedením svojej umeleckej vedúcej a známej primášky Barbory Botošovej a iných výborných umelcov.

Občianske združenie Divé maky sa už roky snaží prispieť k búraniu predsudkov voči Rómom a cez svoj štipendijný program poskytuje vzdelanie a podmienky na rozvoj talentu  deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia. Mnohé z nich sú už dnes dospelými, vzdelanými a úspešnými ľuďmi. Ak sa rozhodnete pomôcť niektorému z týchto detí i vy a stať sa prispievateľom, viac nájdete na stránke divemaky.sk. Prispievať sa dá jednorazovo hoc i maličkou sumou, ale aj zaplatiť štipendium pre konkrétne dieťa a sledovať, ako sa mu darí napredovať napríklad na vysnívanej škole.

Zdroj: OZ Divé maky

Galaprogram Divých makov sa koná v rámci Bratislavského kultúrneho leta 2022.

Pre predstavu, aká atmosféra a dobrá nálada vás na Hviezoslavovom námestí čakajú, si pozrite tento videoklip na motívy starej olašskej piesne Mamo! Mamo!, ktorý nakrútili deti z Divých makov pod vedením Barbory Botošovej v roku 2020 v centre Bratislavy:

(ms)

Páčil sa vám článok?