Neuveriteľné premeny: Kultová Štefánka ponúka prechádzku starou Bratislavou

4.8.2022
0

Zdroj: OZ Bratislava a jej premeny

Páčil sa vám článok?

Príďte si zaspomínať! V legendárnej bratislavskej kaviarni si môžete nielen príjemne posedieť, ale zároveň sa vrátiť v čase cez vzácne fotografie starej Bratislavy. Výstava v Štefánke je ďalším pútavým podujatím, ktoré pre fanúšikov histórie pripravuje OZ Bratislava a jej Premeny. Čo všetko uvidíte?

„Pripravili sme ukážku fotografií od známych fotografov Antona Šmotláka, Karola Belického, Kamila Vysokočila, Juraja Bonča, Pavla Poljaka, aj od zberateľa pohľadníc Júliusa Cmoreja,“ približuje predseda OZ Bratislava a jej Premeny Ľubomír Deák.

Prvé fotografie starej Bratislavy uvidíte hneď pri vstupe do Štefánky, no čaká na vás aj každodenné premietanie vo vnútorných priestoroch tejto legendárnej kaviarne a reštaurácie v centre nášho mesta.

„Na veľkej obrazovke premietame v týchto dňoch fotografie od spomínaných šiestich tvorcov, výber z ich diela je naozaj bohatý. Postupne však budú pribúdať aj ďalšie dobové zábery. Vytvorili sme akési online múzeum fotografií starej Bratislavy, aby sme potešili fanúšikov histórie nášho mesta. Pri kávičke alebo dobrom jedle si môžu zaspomínať na časy minulé,“ dopĺňa Ľubomír s tým, že premietanie filmu nie je časovo obmedzené. „Keď budú majitelia súhlasiť, budeme to hrať stále, celodenne.“

Zdroj: OZ Bratislava a jej premeny

​Posedenie v podniku vám spríjemnia návraty do starej Bratislavy.

Zdroj: OZ Bratislava a jej premeny

​Uvidíte tiež premeny samotnej Štefánky, ktorá bývala kultovým miestom stretnutí básnikov, umelcov aj „flamendrov“ (ako na ňu spomínal spisovateľ Juraj Šebo), a takisto ukážky z pripravovaných kníh Ľubomíra Deáka. Na tie sa už teraz teší nielen samotný autor, ale i mnohí Bratislavčania, ktorí sledujú jeho stránku na sociálnej sieti. Nedajte si ujsť takýto fascinujúci návrat v čase!

(ac)

Páčil sa vám článok?