Veľké sklamanie! Na parkovisku pri Horskom parku, ktoré mesto upravilo pre Bratislavčanov, svieti nápis: Súkromný pozemok, neparkovať!

30.6.2022

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Mnohí Bratislavčania zostali zaskočení, keď chceli odstaviť auto na parkovisku pod bývalým amfiteátrom na Búdkovej ulici v bratislavskom Starom Meste. Rovno na červenej tabuli inštalovanej magistrátom je nalepený výrazný oznam Neparkovať! Súkromný pozemok! Stanovisko, ktoré nám poslala hovorkyňa mesta, vás však prekvapí.

„Je to veľké sklamanie. Do Horského parku chodievam pravidelne takmer každé ráno, zabehať si aj zacvičiť, no teraz neviem, kde môžem nechať auto,“ reagovala zaskočená športovkyňa Ivana, keď prišla vo štvrtok 30. júna opäť na parkovisko na Búdkovej ulici a na tabuli našla spomínaný oznam o zákaze parkovať. Autom sa sem presúva preto, aby stihla po cvičení prísť včas do práce.

Možnosti parkovania v okolí lesoparku sa zredukovali presne pred dvoma rokmi, keď 1. júla 2020 vznikla obytná zóna Korzo Horský park. Cieľom projektu je priniesť viac pokoja do tohto územia, kam patria aj ulice Lesná, Novosvetská a Nekrasovova.

FOTOGALÉRIA (súčasný stav parkoviska):

"Zóna je označená modrou dopravnou značkou a platí obmedzená rýchlosť na 20 kilometrov za hodinu. Na týchto uliciach nebude možné ani parkovanie, aby zostalo viac priestoru pre peších,“ informovalo vtedy hlavné mesto.

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

V zóne Korzo Horský park je obmedzená rýchlosť a v uliciach, ktoré do nej patria, sa nesmie parkovať.

A hoci sa do Horského parku dostanete pohodlne aj mestskou hromadnou dopravou, veľa ľudí využíva práve auto. Do lesoparku radi chodia napríklad dôchodcovia, pre ktorých je to najpohodlnejšia voľba, tak ako aj pre rodiny s malými deťmi. Preto mnohí Bratislavčania ocenili možnosť parkovať na  ploche pod bývalým amfiteátrom na Búdkovej ulici. Tá je však v súkromných rukách – vlastní ju eseročka Apollo Arena.

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Parkovisko upravili pracovníci mestského Komunálneho podniku.

„Podarilo sa nám vybaviť otvorenie parkoviska pod bývalým amfiteátrom na Búdkovej ulici, za čo ďakujeme spoločnosti Apollo Arena. Parkovisko bude otvorené pre návštevníčky a návštevníkov Horského parku a nachádza sa od neho naozaj len niekoľko metrov. Kto tam zaparkuje auto, môže využiť spodný vstup do parku s nedávno rekonštruovanou drevenou lávkou ponad močiar. Stačí prejsť zopár metrov po parku a budete rovno v jeho srdci – pri Horárni,“ informoval magistrát pred dvoma rokmi aj na sociálnej sieti.

Mestský Komunálny podnik rýchlo urobil potrebné úpravy a kto chcel, parkoval – zadarmo a ľubovoľný čas. Podľa oznamu na tabuli by táto možnosť mala byť už minulosťou, no podľa magistrátu je všetko inak.

Zdroj: K. D.

Bratislavčanov na autách zastavil pred parkoviskom pri Horskom parku tento zákaz, ktorým prelepili magistrátnu tabuľu. 

Na parkovisko sme sa boli pozrieť aj dnes, v piatok 1. júla, a svietil tam spomínaný nápis s výkričníkmi: Neparkovať! Súkromný pozemok. Parkovisko zatvorené od 30. 6. 2022! Oznamy sú umiestnené priamo na tabuli magistrátu, ktorá informuje, že parkovisko slúži pre "návštevníčky a návštevníkov Horského parku".   

V tejto súvislosti sme oslovili hlavné mesto a stanovisko, ktoré nám poslala hovorkyňa, bolo príjemným prekvapením. "Parkovisko pod bývalým amfiteátrom na Búdkovej ulici sa hlavnému mestu podarilo znovuotvoriť vďaka spolupráci s vlastníkom pozemku - spoločnosťou Apollo Arena v roku 2020. Mesto so spoločnosťou komunikuje, oznamy umiestnené na tabuliach hl. mesta by mali byť v krátkom čase odstránené. Parkovisko nie je uzatvorené, návštevníčky a návštevníci tam môžu zaparkovať. Snahou hlavného mesta je, aby táto možnosť zostala pre návštevníkov zachovaná aj do budúcna," ubezpečila Dagmar Schmucková.

(ac)

Páčil sa vám článok?