V lete bude Karpatská ulica neprejazdná. Takto ju obídete

25.6.2022
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Leto obvykle prináša okrem dovoleniek aj masívnejšie opravy ciest či chodníkov. Jedná veľká čaká rušnú Karpatskú ulicu. Pre výmenu krytu chodníka aj vozovky, lokálnej opravy, podkladových vrstiev, realizácií prídlažby a výškovej úpravy obrubníkov bude viac ako dva mesiace neprejazdná.

"Hlavné mesto SR Bratislava, oddelenie správy komunikácií plánuje začať v piatok 1.7.2022 s opravou chodníka a vozovky na Karpatskej ulici v MČ Staré Mesto v úseku od Šancovej po Dobšinského ulicu. Predpokladané ukončenie prác je 31.08.2022," uviedol poslanec Martin Vlačiky. 

Celkovo ide o opravu 1107,8 metrov štvorcových chodníka a 2395 m štvorcových vozovky. Dĺžka opravy je cca 300 metrov. Oprava spočíva vo výmena živičného krytu chodníka aj vozovky, lokálnej opravy, podkladových vrstiev, realizácií prídlažby a výškovej úpravy obrubníkov. Na povrchovú úpravu chodníka bude použitá dlažba Casa di campo. 

Karpatská ulica bude teda v období 27.6-31.8.2022 prejazdná vždy len v jednom jazdnom pruhu a to výlučne pre MHD a vozidlá stavby. Obchádzkové trasy pre individuálnu automobilovú dopravu sú naznačené na priloženom plániku.

Zdroj: FB Martin Vlačiky

​Smrečianska ulica bude po celom úseku zobojsmernená (zakázané bude parkovanie na jej pravej strane, po obvode parku na Račianskom mýte až po Pioniersku) a bude tvoriť hlavnú obchádzkovú trasu smerom do centra a na Kolibu. Z Palárikovej, Beskydskej a Dobšinského nebude možný vjazd na Karpatskú ulicu.

"Nakoľko je povrch Karpatskej ulice dlhodobo v dezolátnom stave, bola jednou z mojich prvých požiadaviek ako mestského poslanca práve oprava tejto ulice ako hlavného prístupu na Kolibu. Starostku Starého Mesta som vtedy poprosil, aby za svoju mestskú časť žiadala od hlavného mesta opraviť práve túto ulicu. Nuž, a konečne sme sa dočkali. Leto síce budeme musieť pretrpieť s týmito obmedzeniami, ale od septembra sa už budeme môcť voziť po krásnej rovnej ulici," dodáva Vlačiky. 

​(ivk,FB)

Páčil sa vám článok?