Dáždniková ulica už po piaty raz skrášľuje Nedbalovu, inšpirovaná je dielom od Ľudovíta Fullu

12.5.2022
Dáždniková ulica

Zdroj: Galéria Nedbalka

Páčil sa vám článok?

Galéria Nedbalka otvorila už piatykrát bratislavskú Dáždnikovú ulicu. Dáždniková ulica v réžii Galérie Nedbalka sa tento rok inšpiruje nádherným dielom Kompozicia 1965 od Ľudovíta Fullu, ktoré nájdete aj s spolu s ďalšími vystavené v Galérii Nedbalka v rámci výstavy Ľudovít Fulla - Fragmenty.

 „Sme veľmi radi, že tento projekt si našiel pravidelných návštevníkov počas letných potuliek ulicami Bratislavy“ povedala Lucia Gunišová riaditeľka galérie.

Dáždniková ulica sa prvýkrát objavila v portugalskom meste Águeda pri príležitosti festivalu Ágitagueda. Farebný fenomén sa neskôr objavil v Rumunsku, Veľkej Británii, Nemecku, Španielsku, Kórei, Chorvátsku Talliansku a inde vo svete. „Teší náš, že Nedbalka v rámci našej filantropickej činnosti prináša aj do bratislavských ulíc niečo milé, z čoho majú ľudia potešenie a radosť.“ povedali majitelia galérie manželia Paškovci. Inštaláciu Dáždnikovej ulice si budú môcť návštevníci Bratislavy pozrieť celé leto až do 23.10.2022.

Zdroj: Galéria Nedbalka

​Dáždniková ulica v réžii Galérie Nedbalka sa tento rok inšpiruje dielom Kompozicia 1965 od Ľudovíta Fullu, ktoré nájdete vystavené v Galérii Nedbalka v rámci výstavy Ľudovít Fulla - Fragmenty. 

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?