Bratislava v hľadáčiku: V Umelke sa uskutoční výstava najkrajších fotografií hlavného mesta za rok 2021

24.2.2022
0
Galéria Umelka

Zdroj: Google maps

Páčil sa vám článok?

Kým v minulosti patril svet fotografie a zobrazovania mesta prevažne profesionálnym umelcom, akými boli napríklad Karol Kállay, Igor Grossman alebo Anton Šmotlák, v súčasnosti sa tento svet posúva do digitálneho prostredia, v ktorom môže vytvárať a prezentovať svoje umenie naozaj každý. A práve výstavu najlepších fotografií zverejnených v skupine na sociálnej sieti môžete počas víkendu navštíviť v Galérii Umelka.

Na sociálnych sieťach už vzniklo niekoľko skupín, ktoré mapujú dejiny a súčasnosť Bratislavy. Jednou z nich je aj skupina Bratislava v hľadáčiku. Vznikla v roku 2020 a svojimi fotografiami nášho mesta do nej prispievajú ako amatérski nadšenci, tak aj profesionáli. Táto skupina má už 8.000 členov.

Ako uvádza portál visitbratislava.com, s ideou prezentovať, oceniť a využiť výnimočné zábery Bratislavy zverejnené na stránke Bratislava v hľadáčiku prišli analytik, autor a fotograf Pavol Demeš a predseda Bratislava Tourist Board Vladimír Grežo, ktorí sa dlhodobo venujú prezentácii mesta. Oslovili oboch administrátorov stránky, aby urobili výber desiatich kvalitných autorov a spolu s nimi vybrali po jednej z ich aj svojich fotografií vytvorených v roku 2021. Napokon vznikla kolekcia 12 fotografií od týchto 12 autorov: Rudolf Baranovič, Peter Braun, Miroslav Ftáček, Matej Kotuľa, Jana Kollárová, Adam Kováč, Miroslava Mydliarová, Ľudo Németh, Tomáš Oros, Pavol Procházka, Milena Reichová a Miroslava Streďanská.

Výstava sa koná v Galérii Umelka na Dostojevského rade v sobotu 26. februára od 12:00 do 20:00 h a v nedeľu 27. februára od 12:00 do 18:00 h.

(ms)

Páčil sa vám článok?