Do V-klubu sa po dvoch rokoch vracia Swingový Valentín s Fats Jazz Bandom

27.1.2022
0
Fats Jazz Band

Zdroj: Fats Jazz Band

Páčil sa vám článok?

Presne po dvoch rokoch sa Fats Jazz Band vracia do priestoru bratislavského Véčka, kde pred koronou organizovali dlhé roky dobovo ladené tančiarne. Na večery s tancom si ešte chvíľu ich priaznivci musia počkať, ale Valentín v rytme swingu môžu osláviť už teraz koncertne.

Valentínsky koncert naladený na vlny swingu odohrá špičkový orchester Fats Jazz Band pod vedením Ladislava Fančoviča v nedeľu 13. februára o 19:00 hod.

V legendárnom V-klube teda opäť ožije duch doby prvej republiky, obdobia elegancie, slušnosti a móresov. Na koncerte odznejú najkrajšie romantické kusy z repertoáru orchestra a nebudú chýbať ani tangá či foxtroty z vtedajších československých vôd.

O podujatí nám porozprávala organizátorka a zároveň speváčka orchestra, Jana Dekánková: „Je to až neuveriteľné, že od nášho posledného koncertu vo Véčku ubehli dva roky. Zliali sa v masu výkyvov hore-dole, v zmes pocitov neskutočného smútku a pocitu márnosti z povolania umelca s pocitmi nekonečnej radosti môcť pár mesiacov v roku stáť pred živým publikom, ktorého reakcie a súdržnosť s nami boli úžasné. Dúfame, že z tejto opätovne sa dvíhajúcej vlny pozitívnych správ pre náš segment už znova dole nepôjdeme. Tak či onak sa na tento koncert nesmierne tešíme. Prinesieme tie najlepšie a najnovšie kusy z nášho repertoáru a naživo zahráme skladby, ktoré v 20. až 50. rokoch minulého storočia hrávali a spievali také legendy ako L. Armstrong, B. Goodman, T. Dorsey, C. Basie, E. Fitzgerald, B. Holiday či naši F. K. Veselý, R. A. Dvorský alebo Viera Racková. Ľudia sa na naše koncerty alebo tančiarne vždy radi dobovo obliekli, vnímali to ako príležitosť zažiť na vlastnej koži pocit ako z filmu, ako byť na chvíľu súčasťou doby, o ktorej radi snívame, ale pohodlnejšie sa nám určite žije dnes (smiech).“

Dress code prvej polovice minulého storočia samozrejme nie je pre návštevníkov povinný, ale poteší a dotvorí atmosféru.

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?