VIDEO: Aj pred Prezidentským palácom rozsvietili vianočný stromček - koho si Zuzana Čaputová na tento akt zavolala?

7.12.2021

Zdroj: FB Jana Kollárová

Páčil sa vám článok?

"Rozsvietili sme vianočný stromček pred Prezidentským palácom. V normálnych časoch by tu so mnou bola kopa detí a zažínali by sme stromček spoločne. Dnes som symbolicky pozvala aspoň jednu rodinu," napísala prezidentka Zuzana Čaputová na svoj oficiálny FB profil, kde sa objavilo aj video z malej slávnosti na Hodžovom námestí, ktorá sa konala na Mikuláša.

"Manželov Juraja a Sabinu Smahovcov s ich synom Samkom. Juraj Smaha je lekárom na covidovom oddelení. Sabina Smahová zas pracuje ako detská onkologička. Chcela som práve im venovať trochu vianočnej atmosféry lebo oni, rovnako ako tisíce zdravotníkov a zdravotníčiek po celom Slovensku, nebudú mať úplne pokojné Vianoce," uviedla ďalej prezidentka na svojom facebooku.

"Lekári, lekárky, sestry a ďalší zdravotnícky personál prinášajú obetu, ktorá je pre mnohých nepredstaviteľná. Aspoň takýmto spôsobom im chcem poďakovať. Moja vďaka patrí aj všetkým tým profesiám, ktoré majú službu alebo pracovnú zmenu práve počas vianočných sviatkov. Svetlo vianočného stromčeka, ktoré sme spolu zasvietili, nech je pre nás všetkých nádejou, že spoločne tieto ťažké časy zvládneme. Vianočný stromček pred Prezidentským palácom pochádza z obce Buková pri Trnave," dodala Zuzana Čaputová.

​​Malej slávnosti na nádvorí Prezidentského paláca sa spoza plota prizeralo niekoľko desiatok Bratislavčanov, najmä rodičov s malými deťmi, pričom niektoré sa pýtali či príde aj Mikuláš, ale zdá sa, že tento rok mu to aktuálna pandemická situácia nedovolila. Kedysi totiž práve 6. decembra prichádzal ešte pod prezývkou Dedo Mráz so svojím sprievodom do centra Bratislavy, pričom sa zvykol zastaviť pred SND na Hviezdoslavovom námestí alebo zdravil deti z balkóna Domu pionierov a mládeže Klementa Gottwalda, ktorý je dnes sídlom hlavy štátu.

Zdroj: TASR

​Dedo Mráz zavítal do Bratislavy, teda na balkón Grassalkovichovho paláca aj v decembri 1985...

(ars) 
Páčil sa vám článok?