Už vieme, kto "obsadí" roh Grösslingovej a Klemensovej, kde dlhé roky fungovalo známe bistro

3.8.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Bistro a kaviareň Kubista na rohu Grösslingovej a Klemensovej ulice len nedávno ohlásilo ukončenie pôsobenia na bratislavskej gastro scéne, dôvodom bol neúspešný boj s nájmom. V týchto priestoroch však pravdepodobne zostane zachovaná kultúra mestského bistra.

Ako vysvetlili noví budúci prevádzkovatelia priestorov, kde fungoval Kubista, roh Grösslingovej a Klemensovej ulice je podľa ich slov dlho spojený s kultúrou mestského bistra. "Mnohí sme si na tejto adrese už pred 7 rokmi prehlbovali lásku ku gastronómii. Záleží nám na zachovaní genius loci, ktoré tu vytvorilo bistro U Kubistu, preto sme zozbierali odvahu a ideme makať na tom, aby sme tu opäť privítali ľudí, ktorí majú radi dobré jedlo a atmosféru tejto štvrte," informovalo na Instragrame bistro. Predbežný dátum otvorenia však zatiaľ nepoznáme. "Všetko vám budeme prezrádzať po ceste a v medzičase sa vidíme na Dunajskej, priatelia," dodali na záver z bistra Otto.

Zdroj: ms

​Ikonický roh Klemensovej a Grösslingovej

Bistro Otto Bratislava má svoju približne jednoročnú prevádzku v Starom Meste len neďaleko - nájdete ich na Dunajskej, ponúkajú raňajky, rôzne obedové špeciály, dáte si u nich dobrú kávu či víno. Nedávno avizovali rozšírenie terasy do nádvoria bábkového divadla, taktiež rozšírili aj vonkajšie stoly pod oknami. Bistro vstúpilo na bratislavskú gastroscénu len tesne pred začiatkom prvej vlny pandémie vo februári minulého roka a počas viac ako roka svojej prevádzky si našlo svojich priaznivcov. Majiteľa prevádzky Otto sme oslovili s otázkou, či to bude ich druhá prevádzka alebo presťahujú pôvodnú z Dunajskej a zaujímal nás aj dátum otvorenia. Do uzávierky článku sme však odpoveď nedostali.

(nc)

Páčil sa vám článok?