Na Panskej a Laurinskej sa bude konať džezový festival - koho na ňom budete môcť vidieť a počuť?

24.7.2021

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Posledný júlový týždeň bude v Starom Meste patriť džezu. Koncept letného džezového festivalu 900 metrov jazzu je jednoduchý a atraktívny: každý deň džezový koncert, každý deň na inom mieste, ale vždy v rámci 900-metrového úseku na uliciach Laurinská a Panská. Festival je súčasťou bohatého programu Kultúrneho leta v Starom Meste.

Mestský festival bude prebiehať na rôznych miestach, v sálach, na nádvoriach a v záhradách v úplnom centre Bratislavy. Hlavným cieľom projektu je prezentácia domácej autorskej tvorby a slovenských, predovšetkým začínajúcich umelcov a vytvorenie priestoru na ich letné predstavenia. Zároveň v tomto projekte odkrývame nové možnosti známych priestorov, nezvyčajné využitie týchto miest, dvorov a pasáži.

„Tohtoročné kultúrne leto je v Starom Meste bohaté a obsahuje niekoľko nových a zaujímavých formátov. Cyklus siedmich džezových koncertov v priestore dvoch ulíc v historickom jadre Bratislavy je jedným z príkladov kvalitných a neformálnych hudobných predstavení,“ povedala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Zdroj: S.M.

​„Štartujeme prvý ročník pouličného mestského hudobného festivalu, ktorý, veríme, bezprostredne osloví publikum – návštevníkov mesta. Jeho cieľom je predstavenie výrazných slovenských džezových formácií, v niektorých prípadoch aj ich prepojenia s inými žánrami,“ hovorí Ľubica Hustá, ktorá má na starosti prípravu staromestských kultúrnych podujatí.

Zdroj: FB

​Festival bude prebiehať od 26. júla do 1. augusta a vstup na všetky koncerty je zdarma.

(ts)

Páčil sa vám článok?