Na Námestí slobody sa konal ďalší protivládny protest

17.7.2021

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Na Námestí slobody sa dnes poobede napriek nepriaznivému počasiu zišlo niekoľko stoviek ľudí na protestnom zhromaždení proti opetraniam vlády v súvislosti s ochorením COVID-19. Protest prišli podporiť aj predstavitelia súčasných opozičných strán, ktorí si myslia, že Slovensko by si zaslúžilo lepší vládny kabinet.

Stovky ľudí prišli opäť po týždni prejaviť na bratislavské Námestie slobody nesúhlasný postoj k vláde a prijímaným opatreniam v súvislosti s bojom proti novému koronavírusu. Okrem iného v sobotu popoludní neďaleko Úradu vlády kritizovali aj nákup antigénových testov a samotné testovanie.  "Boja sa ľudí," odkázali zúčastnení súčasnej vláde a vyzvali ju k demisii. Tvrdia, že nezvláda riadenie štátu. Kritizovali tiež prezidentku Zuzanu Čaputovú a rozhodnutie Ústavného súdu, že referendum o skrátení volebného obdobia by nebolo v súlade s ústavou.

Opatrenia na hraniciach vnímajú ako šikanovanie. Avizovali blokáciu hraničných priechodov počas najbližšej stredy (21. 7.). Protestujúci si pripomenuli aj sobotné výročie Deklarácie zvrchovanosti SR. Zvrchovanosť je podľa ich názoru "ubíjaná a pošliapavaná".  "Protest sa uskutočnil bez narušenia verejného poriadku," potvrdil pre TASR bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff.

"Spájame sily ! Ako predstaviteľ strany HLAS - sociálna demokracia som spolu s kolegami podporil protest pred úradom vlády. Presne dnes si totiž pripomíname výročie Deklarácie zvrchovanosti Slovenska a som presvedčený, že drvivá väčšina jeho občanov si predstavuje inú reprezentáciu nášho krásneho štátu, akú v súčasnosti máme. Všetky opozičné strany sa určite zhodujú v jednom - túto vládu amatérov a kšeftárov so zdravím ľudí treba čo najskôr vymeniť," napísal na svoj oficiálny FB profil poslanec Erik Tomáš. 

(ars)

Páčil sa vám článok?