Po Starom moste budú môcť okrem električiek jazdiť aj náhradné autobusy

17.7.2021

Zdroj: JTRE

Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava plánuje využiť Starý most pre náhradnú autobusovú dopravu. V tejto súvislosti v týchto dňoch upravuje zjazd z mosta, aby bol umožnený prejazd aj dlhších autobusov a ich vzájomné obchádzanie.

Doteraz slúžil Starý most iba električkovej doprave. V prípade potreby mohli po električkovej trase prechádzať záchranárske vozidlá, ktoré na prejazd petržalskou stranou mosta využívali asfaltovú plochu širokú štyri metre. Nakoľko táto šírka neumožňuje v prípade mimoriadnych situácií obojsmerný vjazd a výjazd z električkovej trate na Jantárovú cestu, DPB potreboval jestvujúcu napojenie rozšíriť.

Zdroj: DPB

Rozšírený zjazd bude slúžiť pre náhradnú autobusovú linku X3, ktorá je nasadzovaná v prípade výluk električkovej dopravy do Petržalky, napríklad ak sa stane nehoda. „Náhradná doprava bude vďaka tejto úprave do značnej miery kopírovať trasu električky a zastaví aj na niektorých električkových zastávkach. Zatiaľ čo dnes náhradná doprava musí premávať až cez Most Apollo, po novom privezie cestujúcich priamo do centra mesta – na zastávku Centrum,“ hovorí Martin Rybanský, predseda predstavenstva DPB a.s.

Zdroj: DPB

​Stavebné práce potrvajú približne do začiatku augusta. DPB predpokladá spustenie tejto možnosti od 1.9.2021.

(ts)

Páčil sa vám článok?