Šokujúci oznam na prevádzke: Zákaz vstupu očkovaným a "schvaľujúcich" dodržiavanie vyhlášok hlavného hygienika

27.5.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Všetko je naopak. Medzi najčastejšie ponosy odporcov očkovania proti ochoreniu Covid-19 patrili obavy, že budú ako nezaočkovaní čeliť diskriminácii. Realita však zatiaľ vyzerá inak. V centre Bratislavy sme objavili prevádzku, ktorá deklaruje zákaz vstupu zaočkovaným proti Covidu, ale aj ďalším ľuďom.

"Zákaz vstupu očkovaným zákazníkom (na covid). Môžu byť bezpríznakoví prenášači vírusu Covid-19," hlása jeden z oznamov na dverách  galérie a filatelistického obchodu na Mickiewiczovej ulici v bratislavskom Starom Meste. "Zákaz vstupu poslancom NR SR, členom vlády SR a všetkým štátnym zamestnancom a schvaľujúcich  dodržiavanie vyhlášok hlavného hygienika a nariadení vlády porušujúcich Ústavu a zákony SR," hlása druhý oznam.

Spomínanú prevádzku sme našli na Mickiewiczovej ulici, ide o filatelistický obchod a aj galériu poskytujúcu priestor zberateľským predmetom a slovenským autorom maľby, grafiky a fotografií. Majiteľa obchodu Igora Izáka sme oslovili s viacerými otázkami. Zaujímalo nás, či dodržiavanie zákazu aj kontrolujú, či už niekoho do galérie nevpustili, či sa sem smie vstupovať s rúškom, prípadne či sa neobáva, že môže čeliť následkom za diskrimináciu niektorých zákazníkov. "Najprv sa Vy vyjadrite k Mikasovým vyhláškam a noseniu rúšok. Či je teraz pandémia pri tejto chorobnosti, keď platia nariadenia rušiace občianske práva. Na základe Vášho vyjadrenia Vám poskytnem moje odpovede," reagoval na naše otázky.

Zdroj: ms

Galéria a filatelistický obchod na Mickiewiczovej ulici.

Zdroj: ms

Oznamy pri vstupe dávajú najavo, že nie každý sa môže cítiť vítaný.

Zdroj: ms

​Detail oznamov.

(ms)

Páčil sa vám článok?